New Yorkse kunstenaar Nathan Sawaya bouwt Hollands icoon uit LEGO®-stenen

The Art of the Brick, de tentoonstelling met kunst gebouwd uit LEGO®-stenen die vanaf 29 mei te zien is in Amsterdam EXPO, krijgt een Hollands tintje. Nathan Sawaya, de New Yorkse kunstenaar en maker van de levensgrote kunstwerken van LEGO, creëert een nieuw bouwwerk speciaal voor de tentoonstelling in Amsterdam. Het publiek bepaalt mee welk Hollands icoon vereeuwigd wordt in LEGO-blokjes.

Yellow Man

Yellow Man

Hollands icoon

Via facebook kon het publiek een Hollands icoon nomineren, bijvoorbeeld een bekend Nederlands gebouw of typisch Hollandse objecten, zoals molens, klompen en tulpen. Uit de inzendingen van het publiek kiest Sawaya welk object aan de tentoonstelling toegevoegd wordt, die nu al bestaat uit ruim 75 kunstwerken, gemaakt van ruim 1 miljoen LEGO-steentjes.

 

 

The Art of the Brick

De tentoonstelling The Art of the Brick werd door CNN uitgeroepen tot één van de top 10 exposities ter wereld die je gezien moet hebben. Meer dan vijfenzeventig kunstwerken, opgebouwd uit ruim één miljoen LEGO-stenen zijn tijdelijk te zien in Nederland in Amsterdam EXPO. Een feest van herkenning voor het hele gezin.

Historische standbeelden gemaakt van LEGO-stenen

Historische standbeelden gemaakt van LEGO-stenen

De man achter deze unieke en levensgrote bouwwerken van LEGO is de Amerikaanse kunstenaar Nathan Sawaya. Van een zes meter lang T-Rex skelet van 80.000 steentjes tot wereldwijd bekende kunstwerken van Da Vinci, Vermeer en Rembrandt in 3D, alles gemaakt van LEGO.

The Art of the Brick heeft al miljoenen bezoekers wereldwijd betoverd in steden als New York, Los Angeles, Dublin, Brussel, Melbourne en Shanghai. Aan de tentoonstelling is een Play Zone toegevoegd waar kleine (en grote) bezoekers zelf creatief aan de slag kunnen in Amsterdam met de bekende bouwsteentjes.

Comments are closed.