MSC Cruises: 2 nieuwe schepen, optie voor een derde

MSC Cruises, de mediterrane rederij met een vloot van twaalf luxeschepen, tekende vandaag in het Palazzo Chigi in Rome een contract met scheepsbouwer Fincantieri voor het vervaardigen van twee nieuwe cruiseschepen. Een derde schip staat in de optie. Het nieuwe prototype krijgt de naam Seaside en wordt het grootste cruiseschip ooit gebouwd door Fincantieri. De te bouwen aanwinsten zijn de eerste exemplaren van een volledig nieuwe generatie cruiseschepen, met een revolutionaire nieuwe architectuur.

De schepen kosten €700 miljoen per stuk en worden gefinancierd met behulp van verzekeraar SACE, een totale investering van €2,1 miljard. Het eerste schip wordt naar verwachting in november 2017 geleverd, de tweede in mei 2018.

msc-cruises

Schepen van formaat

Een lengte van 323 meter, breedte van 41 meter en hoogte van 70 meter: de nieuwe aanwinsten van MSC Cruises worden schepen van formaat. Per schip, dat 154.000 ton weegt, is ruimte voor 5.300 passagiers en 1.413 crewleden, waarmee de capaciteit van MSC op 80.000 passagiers per dag komt. De schepen beschikken over 2.070 hutten voor gasten en 759 voor crew, verder is er 43.500 m2 publieke ruimte aan boord. Dankzij het innovatieve ontwerp kunnen de nieuwe schepen afmeren in elke haven in Europa.

Seaside prototype

Het Seaside prototype heeft unieke nieuwe eigenschappen, zoals een promenade op zeeniveau met buitenruimtes, winkels en restaurants rondom het schip. Seaside beschikt verder over een ruim theater, een balkon met verschillende niveaus en panoramische liften met zeezicht. Dankzij de technologische innovaties die bij de bouw van dit schip worden ingezet, verbruikt het 25% minder brandstof en overtreffen de gloednieuwe veiligheidssystemen de internationale regelgeving. Aan de bouw nemen meer dan 2.000 technisch deskundigen en nog eens 160 onderzoekers deel. De bouw van deze schepen is de eerste stap naar het doel van MSC Cruises om haar vloot in 2022 te hebben verdubbeld.
 

 

Revolutie in de cruisewereld

Gianni Onorato, CEO van MSC Cruises, is trots:

Vandaag lanceren we een investeringsplan van €5 miljard dat twee nieuwe cruiseschepen en het ombouwen van vier schepen in onze vloot omvat. De plannen voor het ontwerpen en bouwen van schepen met een revolutionair nieuwe structuur ontstonden al bij het eerste gesprek met Fincantieri. Met het futuristische prototype Seaside lancering we iets dat volledig nieuw is op de markt, zowel in structuur en vorm als in veelzijdigheid. Een revolutie in de cruisewereld!

Giuseppe Bono, CEO van Fincantieri, voegt toe:

Vandaag beginnen we een ambitieus nieuw avontuur met onze vrienden van MSC. Deze schepen zijn een uitdaging die we maar wat graag aangaan!

Comments are closed.