Basisscholen bezoeken Kunst aan de Ee

Kunst aan de Ee is afgelopen vrijdag geopend door gedeputeerde Jannewietske de Vries. Daarna was de expositie open voor publiek. Tot nu toe hebben ca. 1.200 mensen de expositie bezocht. De verwachting is dat de komende dagen, mede doordat in Woudsend ook de Friese Sleepbootdagen plaatsvinden, het totaal aantal bezoekers zal oplopen naar boven de 3.000. Daarmee is Kunst aan de Ee in het eerste jaar van haar bestaan één van de best bezochte kunstexposities in Friesland.

Rondleiding door de expositie

Rondleiding door de expositie

Positieve reacties

De reacties van de kunstenaars en bezoekers zijn tot nu zeer positief. Iris ten Cate, organisator van Kunst aan de Ee:

Ik word overladen door complimenten. Heel veel aardige mailtjes. De enige kritische opmerking is ‘dat het te veel is’. Dat hebben we opgelost door iedereen te beloven dat ze gratis terug mogen komen voor een tweede of derde bezichtiging.

 

 

200 leerlingen

Gedurende de week hebben tweehonderd leerlingen van drie basisscholen de expositie bezocht (Mr. vd Brugschool en Bonifatiusschool uit Woudsend en de Zwetteschool uit Sneek). De kinderen hebben in groepjes de kunst kunnen bekijken en hebben gediscussieerd met kunstenaars over moeilijke onderwerpen als ‘Wat is kunst?, ‘Wat maakt iets mooi?’, ‘Wat is de boodschap van het object?’.

Leerlingen discussiëren over kunst

Leerlingen discussiëren over kunst

Iris ten Cate merkt op:

Kinderen zijn zo heerlijk eerlijk. Het leverde hele pure en ook grappige reacties op.

De leerlingen hebben vervolgens op school een eigen kunstwerk mogen maken. Al het werk van de ‘kunstenaars van de toekomst’ wordt in het slotweekend in een aparte ruimte geëxposeerd.Kunst aan de Ee is in het weekend van 24 en 25 mei geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Leerlingen bekijken de expositie

Leerlingen bekijken de expositie

Comments are closed.