Holland America Line biedt in 2015 een groot aanbod aan van cruises vanuit Rotterdam

Van april tot en met september 2015 biedt Holland America Line diverse cruise rondreizen aan vanuit Rotterdam. De cruises worden uitgevoerd met het ms Rotterdam en volgen op de 90-nachten ‘Naar het Verre Oosten’ cruise, die 7 januari 2015 vertrekt vanuit Rotterdam en hier na 90 dagen ook weer terugkeert.

ms Rotterdam cruiseschip

ms Rotterdam cruiseschip

Dichtbij huis opstappen

Met 15 afvaarten van 7- en 14-daagse cruises vanuit Rotterdam naar Noorwegen en de Baltische Staten hebben gasten tal van mogelijkheden om dichtbij huis in te schepen voor een cruisevakantie die interessante plaatsen in deze regio aandoet. Voor 2015 heeft Holland America Line het aantal cruises van een week naar Noorwegen verhoogd, waardoor meer cruise passagiers deze populaire bestemming kunnen bezoeken.

We hebben geconstateerd dat onze Europese gasten niet alleen op zoek zijn naar meer vakantie mogelijkheden en naar gevarieerde en interessante bestemmingen, maar ook dat zij er de voorkeur aan geven om dichtbij huis aan boord te gaan.

Zegt Nico Bleichrodt, Managing Director Sales & Marketing – North & Central Europe bij Holland America Line. Hij vervolgt:

Onze gasten waarderen de verscheidenheid aan cruise rondreizen die wij vanuit Rotterdam aanbieden, omdat het een comfortabele en betaalbare mogelijkheid is voor een eersteklas Europese cruise-ervaring.

Nieuwe afvaarten vanuit Rotterdam in 2015

Het Rotterdam rondreis seizoen start op 21 april 2015 met een 18-daagse ‘Ontdekkingsreis naar de Canarische Eilanden’ cruise aan boord van het ms Rotterdam (1.404 passagiers), die de mooiste eilanden in de Atlantische Oceaan bezoekt. Gasten kunnen genieten van een overnachting in de haven van Santa Cruise de Tenerife en diverse late vertrektijden zorgen voor de mogelijkheid om meer tijd aan wal door te brengen. Het schip bezoekt ook havens in Spanje, Portugal en Marokko.

De 14-daagse ‘Noorse Ontdekkingscruise’ met vertrek op 12 september is ook nieuw voor Rotterdam. De route passeert de poolcirkel en blijft een nacht in de haven van Alta, in het noorden van Noorwegen, waar gasten wellicht het adembenemende noorderlicht kunnen zien. Naast een bezoek aan Harwich (Londen, Engeland) en Alta (Noorwegen), bezoekt het schip nog zes andere havens in Noorwegen.

Het ms Ryndam (1.260 passagiers) vertrekt in 2015 ook eenmaal vanuit Rotterdam. Op 13 september vertrekt een nieuwe 20-daagse ‘Mediterraan Avontuur’ cruise naar Venetië (Italië). Op weg naar de Middellandse Zee doet de route maar liefst 15 havens aan in Portugal, Spanje, Italië, Griekenland, Montenegro en Kroatië.

 

 

Rondreis cruises vanuit Rotterdam met het ms Rotterdam

Van mei tot september zal het ms Rotterdam een serie van 7- en 14-daagse routes naar de fjorden van Noorwegen en de Baltische staten varen. Twee 7-daagse cruises varen rond Noorwegen naar havens die het prachtige landschap van deze regio tonen. Gasten die op zoek zijn naar een langere vakantie kunnen een 14-daagse cruise naar de Baltische Staten maken met overnachtingen in St. Petersburg (Rusland) en Stockholm (Zweden) of kiezen voor een 14-daagse uitgebreide cruise naar Noorwegen en de poolcirkel. De 7-daagse reizen zijn te boeken vanaf 849 euro per persoon bij een verblijf van 2 personen in een tweepersoons stateroom.

ms Rotterdam

ms Rotterdam

Andere hoogtepunten die de routes aandoen zijn aantrekkelijke steden in Europa, zoals Helsinki (Finland), Kopenhagen (Denemarken) en Bergen (Noorwegen). Daarnaast doet het schip ook kleinere havens aan, waaronder Geiranger en Edijford (Noorwegen) Warnemünde (Berlijn, Duitsland) en Tallin (Estland).

Alle routes zijn uniek waardoor gasten de mogelijkheid hebben twee routes te combineren tot een van Holland America Line’s ‘Collectors Voyages’. Deze uitgebreide routes maken het gasten mogelijk meer dan één regio op een enkele route te bezoeken. Zo kunnen gasten aan boord stappen van het ms Rotterdam voor de 21-daagse ‘Oostzee en Noorse Fjorden’ cruise met vertrek op 6 juni, deze cruise combineert de 7-dagen Noorse Legendes cruise en de 14-daagse ‘Juwelen van de Oostzee’ cruise.

90-nachten ‘Naar het Verre Oosten’ cruise

Voorafgaand aan de start van het Rotterdam rondreis seizoen richting Noorwegen en de Baltische Staten, vaart het ms Rotterdam een ‘90-nachten cruise naar het Verre Oosten’ welke 35 havens in 19 landen aan doet. Het schip vaart van en naar Azië via het Suezkanaal, en oostwaarts tot Komodo Island (Indonesië), de thuisbasis van de beroemde Komodo draak. Hoogtepunten van deze afvaart zijn Thilawa (Rangoon, Birma), Bali (Indonesië), Singapore, Colombo (Sri Lanka) en Mumbai (Bombay, India). Diverse late vertrektijden in havens als Muscat (Oman), Dubai (U.A.E), Java (Indonesië), Barcelona (Spanje) en Southampton (Londen, Engeland), bieden gasten de mogelijkheid om meer tijd aan wal door te brengen om te genieten van de lokale cultuur, de geschiedenis en de lokale keuken. Cruise tarieven voor de hele 90-daagse cruise zijn te boeken vanaf € 9.399,00 per persoon in een tweepersoons stateroom. Ook kortere segmenten zijn beschikbaar.

‘On Location’ in Europa

Op elke Europa cruise brengt het ‘On Location’ programma van Holland America Line de lokale tradities, culinaire smaken en culturele ervaringen tot leven, zowel aan boord als aan wal. Gasten kunnen genieten van een Turkse Taraf met buikdanseressen, regionale bier- en wijnproeverijen, culturele kookdemonstraties en meer.

Comments are closed.