Steeds meer reizigers combineren kampeervakantie met citytrip

Zoals altijd vormt de lente de start van een nieuw kampeerseizoen. Veel mensen verzamelen hun kampeerspullen en trekken er weer op uit. Maar het voorjaar blijkt ook een populair moment voor een citytrip. Vacansoleil Camping Holidays, Europees marktleider in luxe kampeervakanties, ziet dit voorjaar een stijging van het aantal combinatievakanties: een kampeervakantie en een citytrip in één.

vacansoleil

Steeds meer reizigers lijken de lente te benutten voor het beste van twee werelden. Ze verblijven op een camping en bezoeken één of meerdere steden in de directe omgeving. De camping vormt de rustige verblijfplaats en toegangspoort naar de stad. Een prima combinatie. Overdag ontdekt men de pracht en praal van de stad, ‘s avonds geniet men van de rust en het groen op de camping.

Campings dichtbij de stad

Parijs, Barcelona en Rome zijn traditiegetrouw grote publiekstrekkers in het voorjaar. Vacansoleil-gasten die Parijs bezoeken verblijven vaak op camping Le Chêne Gris, gelegen in de bekende Briestreek. Gasten laten hun auto staan en nemen de trein vanaf het station tegenover de camping. Binnen drie kwartier staan ze op het perron van Gare du Nord, in het hart van de stad. Barcelona is prima bereikbaar vanaf de campings aan de Middellanse Zee, zoals camping Torre del Sol aan de Costa Dorada. Ook in Italië worden citytrips met kampeervakanties gecombineerd. Het Gardameer, één van de meest toeristische meren van Europa, is met campings in de stijl van het bekende Altomincio Family Park in de eerste plaats een echte familiebestemming. Maar de nabijheid van het historische Verona en modestad Milaan maakt deze regio tot een uitstekende uitvalsbasis voor citytrips. Ook kleinere steden kunnen rekenen op groeiende belangstelling. Luxemburg is ook zo’n voorbeeld waar deze vorm van vakantie wordt waargenomen.
 

 

Shortbreak trips met het vliegtuig

De aangename temperaturen in de stad zijn een bijkomend voordeel van het voorjaar. Maar bovenal zijn de lage kampeertarieven van deze laagseizoensperiode aantrekkelijk. Campings zijn een voordelig alternatief voor de relatief dure hotels in de steden. Veel mensen reizen met de auto, maar dankzij het grote netwerk van low cost airlines en de voordelige voorjaarstarieven wint het vliegtuig aan populariteit. Met name voor een shortbreak trip. Veel campings spelen daar handig op in, bijvoorbeeld door het aanbieden van gratis transfers tussen de camping en de luchthaven. Zoals bij camping Norcenni Girasole Club, op een steenworp afstand van Florence.

Comments are closed.