Proef van het goede leven op Barbados

Eten en drinken zijn belangrijke onderdelen van het goede leven op Barbados. De Bajans nemen hun gastronomische tradities dan ook erg serieus en bijna overal op het eiland is wel een culinaire hot spot te vinden. Dankzij de grote passie voor eten en drinken heeft Barbados een breed en divers aanbod van traditionele gerechten die overal op het eiland terug te vinden zijn. Dit zijn de meest bijzondere plekken om van het goede leven op Barbados te proeven:

barbados

Flying fish en coucou bij Waterfront Cafe

Dit is hèt nationale gerecht van Barbados gemaakt van maïsmeel, okra (een kruid) en flying fish. Vergelijkbaar met het Italiaanse gerecht Polenta, komt het oorspronkelijk van de Afrikaanse slaven die in 1644 naar het eiland kwamen. The Waterfront Café in de hoofdstad Bridgetown is de perfecte plek om dit gerecht te eten en tegelijkertijd de sfeer van deze stad te ‘proeven’.

Pigtails in de haven van Bridgetown

Barbados wordt geroemd om de pigtails, een ontzettend populair zout vleesgerecht dat kan worden vergeleken met spare ribs en vooral te vinden is op street festivals, zoals het Holetown Festival, Oistins Festival en de Bridgetown Market. Een bijzondere lekkernij om een keer te proberen.

Pudding en souse bij Lemon Arbour

Dit gerecht is een hoofdgerecht die voornamelijk op de zaterdagen wordt gegeten. Een absolute aanrader voor wie de traditionele Bajan keuken wil ervaren. Souse, gemaakt van varkensvlees gezuurd in een mix van limoensap, komkommer en uien wordt gecombineerd met een pudding van geraspt breadfruit. Dit is een hoofdingrediënt in de Bajan keuken en groeit in overvloed op het eiland zelf. Voor de echte die hard foodies zijn de kleine bijgerechtjes zoals een varkensoor of varkensnuit die bij deze lokale lekkernij horen een ware delicatesse. Een van de beste plekken om dit te proeven is The Village Bar bij Lemon Arbour in St. John.
 

 

Sunday Brunch bij Fisherpond Great House

Deze brunch vindt plaats op een van de meest perfecte plekken voor een Bajan buffet. Het huis staat op een 350 jaar oude plantage en wordt omringd door prachtige tuinen. Het interieur bestaat uit antieke meubelstukken wat het een authentieke sfeer geeft. Het wordt bezoekers aangeraden om met een lege maag te arriveren.

Banks beer in St. Lawrence Gap

Banks Breweries Ltd. opende voor het eerst haar deuren in 1961 en produceert sindsdien dit favoriete biertje. Perfect gezelschap op een warme dag en wordt over het hele eiland verkocht. Van lokale rumshops tot aan de grotere winkels. Een aanrader is een stop bij St. Lawrence Gap, het uitgaansgebied van Barbados. Hier kan een lekker koud biertje genuttigd worden samen met de lokale bevolking in geuren en kleuren alles over hun eiland willen vertellen.

Comments are closed.