Peru verwacht recordaantal toeristen

Het belooft een mooi toeristisch jaar te worden voor Peru. Het eerste kwartaal trok het Zuid-Amerikaanse land meer dan 800.000 internationale bezoekers en in heel 2014 worden 3,5 miljoen reizigers verwacht.

peru-toeristen

De laatste jaren is een duidelijke stijging te zien in reisgedrag, zo namen in 2013 de internationale aankomsten wereldwijd met 4,6% toe, in Zuid-Amerika met 5,1% en in Peru zelfs met 11,2%. Dat blijkt uit cijfers van Mincetur, het ministerie van handel en toerisme voor de Andes. De populairste plekken in Peru zijn Machu Picchu, de Nazca-lijnen en de Ballestas eilanden die wel bekend staan als de Peruaanse Galapagos.

Groeiend aantal bezoekers

In 2013 bezochten 3,16 miljoen internationale toeristen Peru, een toename van 11,2% ten opzichte van 2012. Mincetur verwacht dat die groei ook in 2014 doorzet en de cijfers van het eerste kwartaal bevestigen die prognose: 800.000 bezoekers – 3,7% meer dan hetzelfde kwartaal in 2013. Reizigers naar Peru kwamen vorig jaar met name uit Chili (800.000) en de Verenigde Staten (400.000). Met 57,4% was het overgrote deel van de bezoekers afkomstig uit Zuid-Amerika, 14,5% dan in 2012. Ook het toerisme vanuit andere werelddelen naar Peru nam in 2013 toe: bezoeken vanuit Azië groeiden met 11,8%, uit Noord-Amerika met 9% en uit Europa met 4,4%.
 

 

Groei van 8%

Magali Silva, hoofd van Mincetur, over de verwachtingen voor dit jaar:

We richten ons op een groei van 8% in 2014, met een totaal aan 3,5 miljoen internationale bezoekers voor Peru. Deze doelstelling is een weergave van onze betrokkenheid bij het nog verder vergroten van het aantal buitenlandse reizigers naar de Andes. Vanwege de crisis in Argentinië en het WK in Brazilië, zullen de toeristische inkomsten van bezoekers uit deze landen naar verwachting terugnemen, maar als Peru blijven we ons inzetten voor het promoten van ons land en al het moois wat het te bieden heeft. We zijn dan ook erg enthousiast over het toenemende aantal toeristen uit regio’s als Amerika en Europa!

Comments are closed.