Herleef de slag om Bannockburn

In Schotland staat 2014 in het teken van Homecoming Scotland. Er zijn dit jaar tal van extra activiteiten en festivals om de fantastische cultuur, het erfgoed en prachtige landschappen van Schotland te vieren
schotland-bannockburn

Onafhankelijkheid van Schotland

Een van de hoogtepunten zijn de vieringen rond de Slag van Bannockburn. In 1314 versloeg Robert the Bruce, koning der Schotten, het enorme Engelse leger van koning Edward II. Daarop werd de onafhankelijkheid van Schotland uitgeroepen die 4 eeuwen zou duren. Ter gelegenheid van de 700e verjaardag van deze slag opent op 24 juni een nieuw bezoekerscentrum. Daar zal men kennismaken met de woeste veldslagen uit die tijd. Op 28 en 29 juni 2014 volgt een historische nabootsing, de grootste die ooit op het slagveld georganiseerd werd. Tegelijk worden er wapendemonstraties gegeven, is er een middeleeuws dorp, met restaurants en activiteiten rond de fameuze Schotse clans.

Comments are closed.