Kasteelcomplex Limbricht open op Tweede Pinksterdag

Ook dit jaar, op maandag 9 juni, neemt kasteel Limbricht deel aan de activiteiten in het kader van de Nationale Dag van het Kasteel. Het kasteel en het middeleeuwse Salviuskerkje zijn dan geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Wie het kasteel zelf eens van binnen wil bekijken, heeft die dag weer een zeldzame gelegenheid. Drie keer per uur zullen groepen van maximaal 20 personen door het kasteel worden rondgeleid, waarbij de geschiedenis van het kasteel wordt verteld en de bezoekers een goede indruk kunnen krijgen van een historisch gebouw met een moderne kantoorfunctie in Limburg. De ruimten zijn niet met historisch meubilair ingericht, maar de schouwen, de kelders, en de sfeer van het kasteel maken een bezoek de moeite waard. Een rondleiding door het kasteel kost € 1,50 per persoon (kinderen tot en met 12 jaar betalen € 1,00). Deelname aan de rondleidingen is beperkt, dus vol is helaas vol.

Binnenplaats

Op de binnenplaats van de voorburcht zal Pebble TV zich presenteren met ballonnen, buttons en stickers. Om (in principe) 12.00 uur, 13.30 en 15.00 uur zal Pebble TV gratis voorstellingen houden voor kinderen tot 12 jaar. De voorstelling gaat over wereldreizigers en (uiteraard) een kasteel. Kinderen die een geheim kunnen bewaren en graag willen weten wat de wereldreizigers hebben ontdekt? Of een wedstrijd willen winnen en de ‘Boji beschermer’ van de dag willen worden? Van harte welkom op 9 juni in kasteel Limbricht! Ook zijn er kinderspeurtochten en wandeltochten te koop.
 

 

En last but not least

Bij het kasteel is ook de heruitgave te verkrijgen van het boek dat Math Vleeshouwers in 1995 schreef over de restauratie van het kasteel en het oude Salviuskerkje: “Bouwvallen werden Monumenten”. Deze totaal hernieuwde en geactualiseerde uitgave is op verzoek van de Stichting Kasteel Limbricht in 2011 herschreven en geredigeerd door Guus Janssen en Frank Keysers en beschrijft de ontwikkelingen van het complex sinds 1955.

Ook het Salviuskerkje is op deze Pinkstermaandag geopend. In dit kerkgebouw zijn eeuwen geschiedenis te herkennen, unieke 13de eeuwse gewelfschilderingen te bewonderen en een apart interieur met een oud orgel. De gewelfschilderingen werden afgelopen maanden gerestaureerd met behulp van de modernste technieken. Niet voor niets behoort het kerkje tot de top-100 monumenten van Nederland. Entree en rondleidingen zijn hier gratis.

Comments are closed.