De historie komt tot leven in Veere

Wethouder René Molenaar van de Gemeente Veere heeft samen met de 3 karakters ‘’de Onderzoeker, de Avonturier en de Kunstenaar’’ het project Veers Verleden gelanceerd. Veers Verleden vertelt de historie van Veere. In en om Veere is het landschap sterk getekend door het verleden. Overal zijn nog elementen zichtbaar die het verhaal van een lange historie vertellen. Op 25 verschillende locaties in Zeeland zijn virtuele reconstructies van de geschiedenis gerealiseerd, welke men nu op de fiets of al wandelend kan beleven.

wethoudermolenaar3karakters

Routes en verhalen

Er zijn 3 fietsroutes en 3 wandelroutes uitgestippeld langs de verhalen. De routes zijn opgenomen op de mobiele site m.routes.vvvzeeland.nl zodat fietsers en wandelaars ter plaatse over deze informatie kunnen beschikken en de geschiedenis herbeleven. De virtuele reconstructies bestaan uit filmpjes, animaties, liederen of een combinatie hiervan. “Dit maakt mij heel nieuwsgierig naar de andere verhalen”, aldus wethouder René Molenaar na het zien van het eerste filmpje waar een reconstructie van Kasteel Zandenburg in het landschap werd teruggeplaatst.

 

 

3 karakters

Aan de hand van 3 karakters worden de historische verhalen ontdekt. De onderzoeker gaat op zoek naar kennis, hij experimenteert graag en zoekt alles tot op de bodem uit. De avonturier duikt in oude, spannende verhalen. Door middel van opdrachten en raadsels laat hij de verborgen schatten uit de omgeving zien. Als laatste is er de kunstenaar; creatief en out of the box. Hij geeft kleur en betekenis aan de omgeving en creëert zo een nieuwe wereld.

Comments are closed.