Verduiveld mooie wandelingen in het NaturWanderPark delux

Het NaturWanderPark delux is inderdaad een super-de-luxe wandelgebied, maar ‘delux’ staat ook voor Duitsland en Luxemburg.In het grensgebied van beide landen zijn 23 wandeltochten door 4 mooie natuurparken uitgezet. De meeste wandeltochten zijn tussen de 12 en 20 kim land en dus uitstekend als dagtocht. De natuur is bijzonder gevarieerd. Van uitgestrekte glooiende weilanden tot indrukwekkende rotsformaties met geheimzinnige ravijnen zoals de Teufelsschlucht in het Naturpark Südeifel, die met zijn steile rotswanden tot de verbeelding spreekt van jong en oud. Het informatiecentrum Teufelsschlucht biedt talrijke leuke en leerzame activiteiten aan in het ‘groene klaslokaal’.

irreler-wasserfälle

Met de ranger op pad

Op 8 juni vanaf 10 uur neemt de ranger je mee op de Prümtalroute in Duitsland, naar plekken in het natuurpark waar 2000 jaar geleden de Kelten leefden. Natuur- en wandelliefhebbers komen van alles te weten over de geschiedenis van de regio en het ontstaan van het cultuurlandschap. Deze pittige wandeling is alleen geschikt voor mensen met een goede conditie!

Bijzondere kookcursussen

Millennia lang hebben mensen zich gevoed met wilde kruiden. Helaas is de kennis van wat eetbaar is en wat niet verloren gegaan. Onder leiding van wilde-kruidenkenner Monika Gramse worden na een rondleiding in de ‘wilde kruiden workshop’ nog meer kruiden verzameld in de weilanden en langs de velden. Na afloop wordt gezamenlijk een heerlijk menu bereid. De 6 uur durende cursus vindt plaats op 29 juni vanaf 09:30 uur.

Hoe werd vroeger meel geproduceerd en brood gebakken? Welke wilde kruiden werden gebruikt om het eten op smaak te brengen? Dat kun je samen met andere kinderen op 28 juli uitproberen tijdens de cursus ‘koken in het stenen tijdperk’. We gaan zelf brood bakken, direct boven het vuur. Dit kinderprogramma is geschikt voor kinderen tussen de 7 en 13 jaar. Ouders zijn ook van harte welkom.
 

 

Wandelpaden in en om de Teugelsschlucht

Hoogtepunten langs de Felsenweg 5 zijn ongetwijfeld de stroomversnellingen van de Irreler watervallen, het schitterende uitzicht op de burcht van Prüm en de hopvelden. In het Westwallen-Museum bij Irrel worden de oorlogshandelingen aan de ‘Westwall’, de verdedigingslinie aan de Duitse westgrens, gepresenteerd. De Felsenweg 6 loopt dwars door de Teufelsschlucht in Duitsland met zijn imposante rotsformaties. De met mos begroeide rotsen torenen als reuzen de hemel in. Op één plek is het ravijn maar 1 meter breed.

Tip voor wandelliefhebbers

Ontdek tijdens dit 5-daagse wandelarrangement 3 Premiumwandelroutes in het NaturWanderPark delux. De hoogtepunten onderweg: de watervallen bij Irrel en Tränenlay, de hopvelden bij Holsthum, de Romeinse villa’s in Holsthum en Bollendorf, verschillende ruïnes, burchten en kastelen.

Comments are closed.