Jamie Oliver’s Food Revolution Day: de leukste 5 Nederlandse inhakers

Vrijdag 16 mei is het Food Revolution Day, een initiatief van de Jamie Oliver Food Foundation. Jamie Oliver wil met deze jaarlijkse wereld dag jong en oud bewust maken van het belang van gezonde voeding. Wereldwijd roept de Britse top kok iedereen op om samen te gaan koken en eten. In meer dan 70 landen worden er activiteiten georganiseerd om te benadrukken hoe belangrijk en gezond, vers en zelf gekookt eten is. Ook in Nederland leeft deze dag en zijn er vijf opvallende Nederlandse initiatieven.

2014

In onze tijd zijn de vaak ongezonde kant en klaar maaltijden steeds populairder geworden, en daarnaast is er een fastfood keten op elke hoek van de straat. Mede daardoor ontbreekt het miljoenen mensen aan de basisvaardigheden om voor zichzelf en hun gezin gezond te koken. De vele initiatieven tijdens Food Revolution Day zijn erop gericht om mensen te inspireren hoe je kan genieten van eten en koken om ze op deze manier een voorliefde mee te geven voor eten, waar ze hun hele leven van kunnen profiteren. Wereldwijd vieren mensen Food Revolution Day met lokale activiteiten waarmee zij met elkaar de basis vaardigheden van koken delen.
Jamie Oliver:

Koken is zonder enige twijfel een van de belangrijkste vaardigheden die een mens kan leren en delen.

 

 

Ook Nederlandse fans organiseren food events. Hierbij de 5 leukste initiatieven op een rij:

  • 1. In voetbalkantines in heel Nederland leren kinderen hoe ze samen een lekkere en gezonde maaltijd kookt in de kantine. De gezondste voetbalvereniging maakt kans op 15.000 euro!
  • 2. Op het festival “Taste of Amsterdam” zullen de chefs van restaurants Fifteen, Merkelbach en Bridges interactieve kookworkshops geven met Jamie Oliver op het scherm.
  • 3. Withlocals.com, een marktplaats voor thuis restaurants in Azië biedt Nederlandse reizigers tijdens Food Revolution Day 200 gratis thuis diners aan om mensen van verschillende culturen samen te laten koken en eten.
  • 4. Jamie Oliver roept mensen over de hele wereld op om mee te doen aan zijn Guinness Book of Records poging om het meeste aantal mensen, hetzelfde gerecht op het zelfde moment te laten maken; de gezonde ‘Rainbow Salad Wrap’.
  • 5. Kids Week organiseert een wedstrijd waarbij kinderen een zelf bedacht recept voor een burger kunnen insturen. Eentje die niet alleen lekker is, maar ook gezond. De winnaar mag in Jamie Olivers’ restaurant in Amsterdam deze burger samen met een chefkok maken!

Zelf meedoen met Food Revolution Day? Iedereen kan zich aanmelden via foodrevolutionday.com.

Comments are closed.