The Artifact Exhibition in Amsterdam EXPO raakt ruim 130.000 bezoekers

Gisteren was de laatste mogelijkheid voor publiek om de tentoonstelling Titanic: The Artifact Exhibition in Amsterdam EXPO te bezoeken. In vijf maanden tijd werden ruim 130.000 bezoekers geraakt door de persoonlijke en aangrijpende verhalen van passagiers en bemanningsleden aan boord van het beroemde schip. Dat de Titanic nog altijd omgeven is met een zweem van romantiek, bleek uit het feit dat maar liefst elf bezoekers in de tentoonstellingsruimte op de knieën gingen om hun partner ten huwelijk te vragen.

Succesvolle evenementen

Van de vele speciale evenementen waren met name de familiedagen succesvol. Tijdens deze dagen kregen bezoekers onder meer de kans om op de foto te gaan voor de beroemde Grand Staircase gekleed in ‘Titanic-stijl’. Uit de populariteit van het Titanic-spreekbeurtpakket (ruim 4.000 keer gedownload) en de tientallen deelnemers aan de Grootste Kleine Titanic Fan Verkiezing kunnen we constateren dat de scheepsramp 102 jaar na dato ook de jongere generaties aanspreekt. Titanic: The Artifact Exhibition werd dan ook voornamelijk in familieverband bezocht (63%). Met de organisatie van meerdere Blind Days wist Amsterdam EXPO de tentoonstelling toegankelijk te maken voor tientallen mensen met een visuele beperking en met name de EXPO Colleges en het Memorial Weekend waren geliefd bij nautisch geïnteresseerden en maritieme professionals.

 

 

Samenwerking met Het Scheepvaartmuseum

Amsterdam EXPO kijkt terug op een succesvolle samenwerking met Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Conservatoren van het museum ontwikkelden onder meer een door het publiek hoog gewaardeerde introductie op de tentoonstelling die inzicht gaf in het leven en de rol van scheepvaart in Nederland in 1912, het jaar waarin de Titanic zonk. De tentoonstellingsruimte is de nabestaanden van de drie Nederlanders aan boord en het Stadsarchief Rotterdam erkentelijk voor het in bruikleen geven van hun (persoonlijke) bezittingen. Zij aan zij met de authentieke objecten afkomstig uit het wrak van de Titanic brachten deze objecten het aangrijpende verhaal van de scheepsramp tot leven.

Comments are closed.