Theater & Markten tijdens Verrassend Winkelweekend

Op 23, 24 en 25 mei staat het Verrassend Winkelweekend in het teken van Theater & Markten. In het centrum van Leiden worden voor het winkelende publiek zeven verschillende markten, vele optredens en activiteiten georganiseerd. Op zondag 25 mei staat er eveneens een optreden van Mathilde Santing op het programma.

WInkelstraat in Leiden

WInkelstraat in Leiden

Rrrollend Leiden

Deze keer begint het Verrassend Winkelweekend al op vrijdagavond 23 mei met de start van ‘Rrrollend Leiden’. Het Pieterskerkplein staat dan vol met mobiele keukens waar men het beste presenteert op culinair en wijngebied. Ook ‘Schemerstad,’ dat theater biedt op verrassende locaties aan het water, vindt op deze avond plaats.
 

 

Zeven markten

Tijdens het Verrassend Winkelweekend in Leiden zijn er zeven verschillende markten:

  • Rrrollend Leiden;
  • De Japanmarkt bij Japanmuseum SieboldHuis;
  • Een boekenmarkt bij Rijksmuseum Volkenkunde;
  • Een Oude Ambachtenmarkt in de Haarlemmerstraat;
  • De weekmarkt;
  • De BakfietsSale; Nederlands’ eerste markt waarop ondernemers en particulieren vanuit een de bakfiets gaan verkopen;

Kinder Kunst & Creamarkt op de Beestenmarkt waar de bezoekers hun hart kunnen ophalen aan kunstzinnige creaties, die ook te koop zijn. Er worden workshops gegeven en voor kinderen zijn er speciale optredens.

Vele optredens

Op veel plaatsen in centrum worden straattheatervoorstellingen, muzikale voorstellingen en speciale acts voor kinderen gegeven. PS|theater speelt op het Pieterskerkplein een revue van de Verrassend Winkelweekend voorstellingen van het afgelopen jaar. Ook de Matroesjka’s, de winnaressen van de Publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival, treden op. Op zondag is er bovendien een gratis optreden van Mathilde Santing.

Hans van der Maas, programmeur van dit Verrassend Winkelweekend:

De meest pure vorm van theater is toch wel die van de straat. Geleid door de geluiden, de wind en de haast van het publiek trekt de straatartiest ten strijde en verovert alle aandacht van iedereen die langsloopt. Dat gevoel willen we laten terugkomen tijdens het thema ‘Theater’ van het Verrassend Winkelweekend in mei. Theater waar je tijdens het winkelen spontaan tegenaan loopt en dat je aangrijpt, op welke manier dan ook

Comments are closed.