Rondvaarten door de echte Amsterdamse haven

De bedrijvigheid van de Amsterdamse haven ontdekken is nu mogelijk. Havenbedrijf Amsterdam organiseert rondvaarten door de havenbekkens die normaal gesproken alleen voor de beroepsvaart toegankelijk zijn. Vanaf 18 mei tot en met 12 oktober zijn er rondvaarttochten door de Amsterdamse haven.
port-af-amsterdam

Tijdens de rondvaart komen de havenbekkens, de kades en overslagterreinen, de bedrijfsterreinen en de goederenstromen zoals olie, granen, kolen, ertsen, cacao en andere voedingsmiddelen aan bod. De 24-uurs bedrijvigheid is hierdoor van dichtbij te zien en te ervaren.

Havenrondvaarten

Deze speciale rondvaart wordt georganiseerd door Havenbedrijf Amsterdam, samen met rederij De Nederlanden op het salonschip ‘Peter de Grote’. Tijdens een vaartocht van twee uur wordt in het havengebied gevaren onder begeleiding van een gids. Deelname kost €17,50 per persoon, kinderen tot 12 jaar betalen €9,50. De vaartochten vinden één keer in de drie weken plaats vanaf 18 mei tot en met 12 oktober. Voor meer informatie en reserveren zie www.havenrondvaarten.nl
 

 

Havenfietsroutes

Speciaal voor fietsers zijn er vier bewegwijzerde routes door de haven, ieder met een eigen karakter en voorzien van informatieborden op markante punten. De routes zijn:

  • 1/ Westhavenroute, natuur en industrie in de haven gaan goed samen
  • 2/ Stadhavenroute door de Minervahaven, dé plek voor de creatieve sector
  • 3/ Ruigoordroute, richting kunstenaarsdorpje Ruigoord in de haven
  • 4/ Hemhavenroute langs grote kolenbergen naar het Noordzeekanaal

Comments are closed.