Erop uit in Tsjechië met het hele gezin

Tsjechië is meer dan een vakantiebestemming voor wintersporters en verliefde stelletjes. Ook voor gezinnen met kinderen heeft het land heel wat te bieden. Van slapen in kastelen tot outdoor avonturen beleven in Sušice, en van een bezoekje aan de Pilsen Zoo tot spelletjes doen in kinderstad Mirakulum. Als familie haal je je hart op tijdens een multigeneratievakantie in Tsjechië.

tsjechie-kasteel

Koninklijk overnachten

Altijd al een dag als koning of koningin door het leven willen gaan? Tsjechië is rijk aan historische en vorstelijke accommodaties waar je je in een sprookje waant. Niet alleen gezinnen met kinderen, maar ook geschiedenisliefhebbers kunnen bijvoorbeeld terecht in hotel Hrádek u Sušice. Dit hotel is gebouwd in een kasteel uit de 14e eeuw en is ingericht in dezelfde stijl als het kasteel van koning Lodewijk XV.

Spanning en sensatie in outdoor recreatiegebied Offpark

De Tsjechische stad Sušice kent een groot recreatiepark dat voor zowel jong als oud een breed scala aan avontuurlijke activiteiten aanbiedt. Dare devils kunnen in Offpark hun energie kwijt in activiteiten als touwslingeren, klimmen en klauteren, raften, kajakken en paintballen. Alle activiteiten worden begeleid door ervaren instructeurs. Bij de nieuwste attractie, de Three Hills, race je met een cross-country scooter over de heuvels van het Tsjechische landschap.

Educatief de natuur verkennen in de Pilsen Zoo

De Pilsen Zoo is niet zomaar een dierentuin, maar een dierennatuurpark midden in de botanische tuinen van de stad Pilsen. Er zijn dan ook veel zeldzame dieren te vinden, die je niet gauw tegenkomt in een dierentuin. Onderdeel van de Pilsen Zoo is het Dinopark, waar levensgrote modellen van allerlei prehistorische dieren worden tentoongesteld. Al lerend kijken kinderen hun ogen uit in het park en de 3D bioscoop en verkennen ze spelenderwijs de natuur.

 

 

Terug in de geschiedenis in het Bítov en Karlštejn kasteel

Het Bítov kasteel, gelegen tussen Dyje en Želetavka, is een grote bezienswaardigheid in Tsjechië. Je wordt er meegenomen in een donkere reis door de geschiedenis, langs de gevangenis, kerker en grimmige martelkamer van het kasteel. Voor de kinderen die het aandurven, is er een angstaanjagende tentoonstelling te zien met onder andere monsters en draken die ze kennen uit sprookjes. Het Karlštejn kasteel ligt op een 345 meter hoge kalkrots, zo’n 20 kilometer ten zuiden van Praag. Het goed bewaarde gebouw werd in 1348 gebouwd voor het bewaren van kroonjuwelen, heilige relikwieën en de rijksschatkist. Vandaag de dag kun je nog steeds veel van de bewaarde stukken en een groot aantal van de vertrekken zien. Ook vind je er een 80 meter diepe waterput.

Mirakulum, een stad speciaal voor kinderen

Wie met de kids naar de plaats Nymburk gaat, mag het amusementspark Mirakulum niet overslaan. Dit park profileert zich als een stad speciaal voor kinderen. Kinderen brengen er klimmend, glijdend, springend en schommelend de dag door in de diverse houten kastelen en speelhuizen. Ook worden er spellen georganiseerd, waarbij kinderen bijvoorbeeld hun eigen kasteel kunnen veroveren. In het amfitheater van Mirakulum zijn regelmatig voorstellingen te zien. Voor wie even tot rust wil komen tussen het spelen door, zijn er diverse relaxruimtes.

Ogen tekort bij het Internationale Film Festival Zlín

Het Internationale Film Festival Zlín, dat dit jaar tussen 30 mei en 6 juni plaatsvindt, is speciaal gericht op kinderen. Je kunt er wegdromen bij films van over de hele wereld, geschikt voor alle leeftijden. Ook staan er tijdens deze feestelijke lenteweek diverse concerten, wedstrijden en workshops op het programma. Echte liefhebbers stappen op een bioscooptrein die, als voorproefje, veertien dagen voor het festival door het Tsjechische landschap trekt.

Comments are closed.