Op 2 wielen naar de 2700 meter, het Stubaital maakt fietsen machtig!

Het is geen geheim: Nederlanders zijn dol op fietsen. Maar wil je ook eens ervaren hoe het is om door de bergen te fietsen? Een uitdagende route met de mountainbike, ontspannen cruisen op de E-Bike of stunten in het Bike Park: fietsen in de Oostenrijkse bergen is machtig.

Het Stubaital is een gletsjerdal in het Oostenrijkse Tirol, waar je met de tweewieler alle kanten op kunt. De ruim 700 kilometer aan bewegwijzerde fietsroutes heeft verschillende gradaties en op de Bike Academy leren de ervaren gidsen je alle ins en outs. Wie de hoogteverschillen niet ziet zitten: geen nood, er zijn ook E-Bikes beschikbaar, waarmee je net zo makkelijk naar boven als naar beneden zoeft. Kom op, stap op!

Fietsen in het Stubaital

Fietsen in het Stubaital

Mountainbiken op bergroutes

Fietsen in de bergen is niet hetzelfde als fietsen in plat Nederland, dat is logisch. Op de Bike Academy in het Fulpmes Adventure Park staan daarom trainers klaar voor iedereen die wil leren mountainbiken op bergroutes. Het draait allemaal om techniek, zelfvertrouwen en weten wat je moet doen in onverwachte situaties. Zo komen niet alleen de relaxte Zauberwald Runde, maar ook meer extreme tochten, zoals die naar de Starkenburger Hütte, binnen het bereik van de (nog) niet doorgewinterde biker. Voor wie de volledige controle heeft is er het Tyrol Bike Park in Wipptal. In dit spectaculaire funpark gaan freeriders los op de downhill trails en de slopestyle course. Er is ook een warm-up zone en natuurlijk het best mogelijke materiaal om mee te freestylen.

 

 

E-Bikers paradijs

Je hoeft natuurlijk helemaal geen super sportieve biker of beweeglijke waaghals te zijn om in Stubai op de fiets te stappen. Juist ook de meer ontspannen wielrijders komen aan hun trekken. Aan de voet van de Stubaier gletsjer opent in juni een reusachtig bike paradijs, speciaal voor E-biking. Comfortabel, relaxt en toch sportief: met zo’n milieuvriendelijke, elektrische fiets zoef je dankzij de trapondersteuning met gemak door het berglandschap. De hypermoderne E-Bikes zijn in heel Stubai te huur en onderweg zijn verschillende accu-verwisselpunten. Elke woensdag worden gratis tours door het gebied georganiseerd, ideaal voor iedereen die de prachtige omgeving op twee (elektrisch aangedreven) wielen wil verkennen.

Comments are closed.