Nieuwe uitdaging voor sportieve fietsers: Fietsclinic met Bobbie Traksel in de Drôme

Vacansoleil Camping Holidays komt in 2014 met een primeur: een speciaal weekarrangement voor sportieve wielrenners inclusief een fietsclinic met profrenner Bobbie Traksel. Het arrangement staat gepland voor de week van zaterdag 30 augustus tot zaterdag 6 september. De Drôme in Frankrijk vormt het decor voor dit fietsavontuur.

logo-vacansoleil

Dit nieuwe concept is speciaal bedoeld voor ervaren wielrenners en fietsfanaten die van een sportieve uitdaging houden. Tijdens het weekarrangement overnachten de deelnemers in een stacaravan op vier sterren camping Le Château de Galaure in de Franse Drôme, een vermaard fietsgebied, berucht door korte, heftige klimmetjes en beroemde cols. Elke dag van de week staat een fietstocht onder begeleiding van professionele instructeurs van Bike Control op het programma, waaronder ook 1 MTB-tocht. De tochten variëren in lengte van 50 tot 75 km, afhankelijk van het niveau van de groep. Het hoogtepunt is een fietsclinic onder leiding van Bobbie Traksel, profrenner en voormalig teamlid van het Vacansoleil Pro Cycling Team. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie terecht op de website van Vacansoleil.

Steeds groter aanbod voor fietsers

Met de professionele wielerclinic speelt Vacansoleil in op de groeiende vraag naar sportieve uitdagingen voor fietstoeristen. Het nieuwe arrangement vormt een uitbreiding op het reeds bestaande aanbod voor fietsers. Vacansoleil selecteert voor wielrenners, mountainbikers en recreatieve fietsers speciale fietsregio’s die met een fietspictogram op de website worden aangeduid. Ook kunnen liefhebbers van de Tour de France en de Giro d’Italia terecht op geselecteerde campings in de omgeving van de start en finish van de wielerrondes. Daarnaast worden op diverse campings speciale fietsarrangementen aangeboden.
 

 

Bijzondere band met fietswereld

Vacansoleil Camping Holidays, marktleider in Europa in luxe kampeervakanties, heeft altijd al een bijzondere band met de fietswereld gehad. Zo was de campingspecialist vijf jaar lang ( van 2009 tot en met 2013) hoofdsponsor van het Vacansoleil – DCM Pro Cycling Team. Daarnaast organiseert Vacansoleil in 2014 de Kids 4 Challenge Tour langs diverse basisscholen in Nederland. Tijdens deze fietsclinics maken kinderen op ludieke wijze kennis met de BMX-sport. Het doel is om kinderen te enthousiasmeren voor de fietssport en voor beweging in het algemeen.

Comments are closed.