Romeins schip gaat weer varen

Op zaterdag 17 mei as. start het vaarseizoen van Stichting Romeins Schip Woerden weer. Tot en met 4 oktober verzorgen vrijwilligers van de stichting diverse arrangementen. Onze gidsen vertellen u over de Romeinse scheepsbouw, de noordgrens van het Romeinse rijk (de Limes) en de geschiedenis van Woerden.

woerden

Nieuw schip: de Fiducia

Vanaf eind juni is Woerden nog een Romeins schip rijker: de Fiducia. Dit is een reconstructie van de Romeinse punter ‘De Meern 6’, die gevonden is bij de bouw van Leidsche Rijn. Met de Fiducia bieden wij arrangementen aan voor groepen tot 12 personen. Dit schip is uitermate geschikt om ook op de kleinere wateren in en rondom Woerden te varen.

Excursie op zaterdag

Elke zaterdag om 15.00 uur bieden wij het individuele excursieprogramma aan. Het programma start met een bezoek aan de archeologische afdeling van Stadsmuseum Woerden in Nederland, waarna u een wandeling maakt via de historische contouren naar de haven. Met de Per Mare ad Laurium vaart u vervolgens over de singels van Woerden.
 

 

Groepsarrangementen

Met de Per Mare ad Laurium en de Fiducia zijn diverse groepsarrangementen en verschillende vaarroutes mogelijk. Deze groepsarrangementen kunnen op alle dagen van de week worden geboekt.

Comments are closed.