97e editie Giro D’Italia in Noord- Ierland van start

Aanstaande vrijdag, 9 mei 2014, gaat de 97e editie van de Giro D’Italia 2014 in Noord-Ierland van start. Het startschot voor de eerste en tweede rit wordt in Belfast gegeven. De derde rit start in Armagh en eindigt in Dublin.

giro d'italia

Tijdrit in Belfast

Gedurende de dagen voor en na de start van de Giro D’Italia worden er diverse evenementen in Belfast georganiseerd. Zo vinden er tijdens het Festival of Fools in het centrum van de stad verschillende optredens plaats van muzikanten en acrobaten. Daarnaast worden er in het Empire Music Theatre, de Crown Liquor Saloon en het Lyric Theatre diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Tijdens de eerste etappe in Belfast voert de wielerroute langs veel bezienswaardigheden van de stad. De route begint in het Titanic Quarter vanwaar de tijdritten plaatsvinden tot aan Donegall Square North, ongeveer 22 km verderop.

Etappe 2

Ook de tweede rit, op 10 mei met een afstand van 218 km, start in Belfast. Op deze dag rijdt het peloton door het Noord-Ierse landschap. Beginnend en eindigend in Belfast maken de renners een westelijke lus door County Antrim en vervolgen hun route naar de fraaie kustplaats Portrush. Vanaf hier sluiten ze aan op de Causeway Coastal Route, weke vaak een van de mooiste wegen ter wereld wordt genoemd. De Finish is na 218 km in de Belfast City Hall.

Afsluiter in Dublin

De derde, en laatste etappe van de Giro D’Italia in Ierland, zal beginnen in het hart van de stad Armagh, vanwaar de wedstrijd verder gaat langs de oostkust om zijn bezoek aan Ierland te eindigen in het hart van Dublin. De volgende dag is aangewezen als ‘reisdag’ en vliegen de renners en hun teams terug naar Italië. De Ronde van Italië wordt op dinsdag 13 mei vervolgd.
 

 

Noord Ierland als vakantieregio

Fietsliefhebbers kunnen ook zelf op verkenning in Ierland. Noord-Ierland biedt diverse manieren om actief te genieten, met wandel- en fietsenpaden, golfbanen en paardtrektochten. Met Derry-Londonderry als Music City 2014, de mythische plekken van de Game of Thrones en de Fermanagh Lakelands met tal van bezienswaardigheden, zoals het kasteel van Enniskillen en de Marble Arch grotten, heeft de Noord Ierse regio ook op cultureel gebied haar bezoekers veel te bieden.

Comments are closed.