Opvallende vakantietrend 2014: de multigeneratievakantie

Reisgezelschappen zijn er in alle soorten en maten, maar een opmerkelijke nieuwe trend is de multigeneratievakantie. Op reis met de hele familie, inclusief kleinkinderen, (schoon)ouders en opa en oma. In 2014 wordt een verdere groei van deze ‘familievakantie nieuwe stijl’ verwacht.

Vakantie sponsor

Een opvallende constatering is dat de oudere, financieel daadkrachtigere generaties, bij deze vakanties vaak als sponsor fungeren, terwijl de jongere familieleden, thuis in de wereld van internet en social media, het vakantiespeurwerk verrichten. De jongeren zoeken een geschikt vakantieadres, de ouderen ontfermen zich over (het grootste gedeelte van) de factuur.
 

 

Groepsaccommodaties op de camping

Ook bij Vacansoleil Camping Holidays, Europees marktleider in luxe kampeervakanties, is de multigeneratievakantie aan een stevige opmars bezig. Dat was in 2013 al zo, en dit jaar is het niet anders. Directeur Bart van der Linden van Vacansoleil over deze trend: “We merken dat de camping zich prima leent voor een vakantie met de hele familie. De gemoedelijke uitstraling van kamperen past prima bij het gevoel van gezelligheid en saamhorigheid. Met z’n allen buiten BBQ’en, samen de omgeving verkennen en toch volop ruimte voor het individu. Sommige dingen doe je samen, andere dingen doe je alleen.”

Vernieuwing animatieprogramma’s

Reisorganisaties proberen op deze trend in te spelen door het aanbieden van speciale animatieprogramma’s voor de hele familie. Was animatie vroeger vooral afgestemd op kinderen, tegenwoording komen er steeds meer activiteiten voor de hele familie bij. Zo kunnen familiegroepen bij Vacansoleil deelnemen aan Camping Family, een gezamenlijk animatieprogramma voor jong en oud.

Comments are closed.