Samen Sporten, Samen inspireren, Samen met Team Brabant Sport

Op initiatief van Marianne Vos hebben onder andere Yuri van Gelder, Imke Schellekens-Bartels, Lars Boom, Nadine Broersen en Michael Schoenmaker zich verenigd in Team Brabant Sport. Brabant draagt haar topsporters op handen en deze sporters willen iets terug doen voor de provincie die zoveel toppers uit Nederland voortbrengt.

Team Brabant Sport.

Kennis en ervaring delen

Marianne Vos over het nieuwe team:

Door ons als sporters te verenigen, kunnen wij onze kennis en ervaring over de waarde van (top)sport delen. Bovendien willen wij iedereen inspireren nog meer te gaan bewegen. Er wordt nergens zoveel gesport als in Brabant. Daar moeten wij samen trots en zuinig op zijn en hier willen wij ons voor inzetten. Wij roepen dan ook alle sporters uit Brabant op om in beweging te komen en teamgenoot te worden, om op deze wijze iedere inwoner van de provincie in beweging te krijgen. Samen sporten draagt bij tot een nog gezondere en beter presterende samenleving.

Vele Brabantse topsporters zijn met eremetaal teruggekeerd van nationale maar ook van Wereld Kampioenschappen en Olympische Spelen. Feit is dat Brabant van topsporters kampioenen maakt door investering in talentontwikkeling en topsportaccommodaties in Nederland.

Trots

Het team werd vandaag in het provinciehuis gepresenteerd in aanwezigheid van commissaris van de Koning Wim van de Donk en Brigite van Haaften, gedeputeerde van onder meer Sport. “Geweldig dat zo’n ploeg toppers zo trots is op Brabant, dat ze zelf het initiatief hebben genomen voor dit team”, aldus gedeputeerde Van Haaften.

Ex-topsporter Gianni Romme was ook aanwezig bij de perspresentatie vanmiddag. Gianni Romme over het nieuwe team:

Wat een fantastisch initiatief van de sporters. Anky van Grunsven, Minke Booij en ik hebben veel te danken aan Brabant. Het kan niet anders dan dat wij als (ex-) topsporters dit initiatief ondersteunen en als eerste teamgenoot worden. #HeelBrabantSport, daar word ik blij van.

Sporters

Behalve Marianne Vos zijn ook andere gerenommeerde sporters teamlid: Lars Boom (wielrennen), Daniëlle van de Donk (voetbal), Imke Schellekens-Bartels (dressuur), Twan van Gendt (BMX), Nadine Broersen (atletiek), Yuri van Gelder (turnen), Marcel Balkestein (hockey), Michiel van der Heijden (mountainbike), Kees Akerboom jr. (basketbal) en Michael Schoenmaker (zwemmen). De komende maanden sluiten nog meer Brabantse toppers aan. Daarnaast zitten Minke Booij (voormalig hockeyster), Gianne Romme (voormalig schaatser) en Anky van Grunsven (voormalig dressuuramazone) in de adviesraad van het team.

Brabanders die ook teamgenoot willen worden, kunnen teamgenoot worden van het team via de website, net als bijvoorbeeld Wim van de Donk, Brigite van Haaften, Gianne Romme, Minke Booij en Adje. De gedachte achter het team is ‘het samen sterker gevoel’, typerend voor Brabant en het uitdragen van de Brabantse trots.

 

 

Sportbeleid

Stichting Team Brabant en Team Brabant Sport zijn ontstaan uit een samenwerking tussen Zeloo Sports en de provincie Noord-Brabant. Team Brabant Sport levert door verschillende projecten een wezenlijke bijdrage aan het provinciaal sportbeleid. Met als doel: de regio op olympisch niveau te brengen, waarbij sport een middel is om het leef- en vestigingsklimaat te verbeteren.

Comments are closed.