Toegangspoort(en) tot Gastvrij Fryslân zijn open

Fryslân opent letterlijk haar deuren voor nieuwe bezoekers. Naast de opening van de Turfroute wordt in de maand mei de nieuwe sluis bij Stavoren geopend door niemand minder dan onze Koning.

8 mei: opening Johan Friso Sluis bij Stavoren

Groen, open en milieuvriendelijk. De nieuwe Johan Friso Sluis in Nederland is klaar! Donderdag 8 mei opent Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander de nieuwe toegangspoort tot gastvrij Fryslân. Een belevenis voor de ervaren watersporter in Nederland, maar ook voor mensen die niet zoveel van water weten.

Dankzij de ruime knik in de sluiskolk kunnen pleziervaarders gemakkelijk manoeuvreren in de sluis. Wie afmeert of de sluis vanaf de wal bezoekt, leert in de ontvangstruimte meer over de sluis, Fryslân en nieuwe technologie. De ruimte tussen de twee sluizen is ingericht als een aantrekkelijk verblijfsgebied.

 

 

17 mei: opening Turfroute in en om Gorredijk

Het centrum van Gorredijk staat op 17 mei volledig in het teken van de opening van de Turfroute. Ieder jaar wordt de start van het vaarseizoen op een feestelijke manier gevierd, de Turfroute is vanaf 17 mei ‘open’ voor iedereen.

Het vaarseizoen langs de Turfroute duurt tot en met 15 september. Tijdens deze periode is iedereen van harte welkom om vanaf het water de Turfroute te ervaren. Bij aankomst koop je een entreebewijs, zodat je later geen brug-, sluis- of liggeld hoeft te betalen. Kom je wandelen of ben je op de fiets dan ben je natuurlijk het hele jaar door welkom.

Comments are closed.