Klok & Peel meest gastvrije museum van Nederland

Klok & Peel Museum Asten is op de gedeelde eerste plaats geëindigd in de ANWB Museumcheck. Die is vorig jaar in oktober en november gehouden in samenwerking met de Museumvereniging in 27 musea in Nederland. De 27 musea scoren gemiddeld een 8,1 op het gebied van toegankelijkheid en gastvrijheid. Naast Klok & Peel scoorden het Continium in Kerkrade en het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk met een gemiddelde van 8,7 op beide onderdelen.

Hoogste score voor gastvrijheid

Opvallend was dat Klok & Peel met een score van 9.3 met voorsprong het hoogste scoorde op het onderdeel gastvrijheid. Voor bereikbaarheid en toegankelijkheid was de score 8.1. Omdat Klok & Peel grote waarde hecht aan goede bereikbaarheid en toegankelijkheid, worden op korte termijn, mede in overleg met de gemeente Asten, een aantal verbeteringen doorgevoerd. ANWB Consul Otte Strouken was afgelopen week al te gast in het museum om deze verbeteringen te bespreken.

 

 

ANWB Museumcheck

De ANWB Museumcheck is uitgevoerd door 1800 ANWB-vrijwilligers. Frits van Bruggen, lid van de ANWB-hoofddirectie, overhandigde 23 april jl. de rapportage aan Mirjam Moll, manager collectieve promotie bij de Museumvereniging tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Tropenmuseum in Amsterdam.

De beloning bestaat uit een plaquette en een rapport waarin de opmerkingen en adviezen van de ANWB vrijwilligers verwerkt staan, zodat het museum nog beter kan inspelen op de wensen en behoeften van minder mobiele bezoekers. Omdat Klok & Peel grote waarde hecht aan goede bereikbaarheid en toegankelijkheid, worden op korte termijn, mede in overleg met de gemeente Asten, een aantal verbeteringen doorgevoerd.

Comments are closed.