Lufthansa maakt zoeken en boeken tickets persoonlijker

De nieuwe Lufthansa website is compleet vernieuwd waarbij het gehele proces van zoeken en boeken voor reizigers gemakkelijker en persoonlijker is gemaakt. Lufthansa.com biedt reizigers nu een site die zowel op desktop als mobiele apparaten een goede gebruikerservaring biedt, zodat iedereen zijn reis naar eigen wens kan plannen.
lufthansa-vliegtuig

Compleet vernieuwd shopping en boeking proces

Lufthansa.com, dat jaarlijks 210 miljoen bezoekers ontvangt, heeft nu een compleet vernieuwd shopping en boeking proces. Door een verbeterde navigatie en inzichtelijke prijsinformatie, wordt het voor bezoekers makkelijker om de juiste vluchten en aanvullende diensten te boeken. Daarnaast is door het design van de site de mogelijkheid om aanvullende diensten en producten aan te bieden in binnen- en buitenland sterk verbeterd.

Informatie afgestemd op persoonlijke voorkeuren

Door de vernieuwingen krijgen reizigers nu veel meer informatie te zien die afgestemd is op hun persoonlijke voorkeuren. Daardoor wordt het mogelijk om meer persoonlijke aanbevelingen te geven en meer specifieke opties te bieden voor de reis maar ook persoonlijke aanbiedingen te doen op het gebied van stoelreserveringen, autoverhuur, treinkaartjes, extra beenruimte en andere aanvullende producten en diensten. Deze mogelijkheden zijn onder meer gebaseerd op de frequent flyer status van de klant, maar ook op bestemming en het land van herkomst van de reiziger. Zo wordt reizigers nog meer mogelijkheden geboden om hun reis naar eigen wens te plannen en te regelen, waarbij eenvoud en overzicht altijd centraal staat.

 

 

Om de klantervaring verder te verbeteren kan Lufthansa de content op de website eenvoudig aanpassen op basis van het seizoen of bij bijzondere gelegenheden zoals Valentijnsdag, waarbij ook de aanbiedingen mee veranderen. Dit geeft Lufthansa de mogelijkheid om snel en flexibel in te spelen op veranderingen en zo steeds relevant te zijn voor haar bezoekers. Dit tegen lagere kosten, in korte tijd en met minder afhankelijkheid van software ontwikkeling.

Christian Tillmans, VP Global Sales & Key Account Management, Deutsche Lufthansa AG:

Door gebruik te maken van Amadeus’ e-Commerce solutions, kunnen wij reizigers een betere en meer persoonlijke online shop ervaring bieden op Lufthansa.com. Daarmee sluiten we beter aan bij de wensen van onze klanten als het gaat om keuze in reizen en aanvullende producten en diensten en inzicht in de kosten daarvan. Uiteraard staan onze klanten centraal in het gehele aankoopproces en hebben zij de volledige controle, waardoor zij snel en gemakkelijk hun aankopen kunnen doen.

Julia Sattel, SVP Airline IT, Amadeus:

Wij zijn trots dat onze technologie een belangrijke peiler vormt onder de digitale strategie van Lufthansa. Geavanceerde mogelijkheden om producten aan te bieden en te personaliseren worden steeds belangrijker voor luchtvaartmaatschappijen. Moderne reizigers verwachten dat zij hun reisschema’s volledig naar eigen wens en voorkeur kunnen samenstellen. De vernieuwde Lufthansa.com website bouwt verder op de een al langerlopende samenwerking met een van ’s werelds toonaangevende maatschappijen

.

Comments are closed.