Bijzondere vakanties bij Wellness hotels

Wellness-Hotels & Resorts – het samenwerkingsverband van vijftig vier- en vijfsterren kuurhotels in Duitsland, Oostenrijk en Nederland – biedt naast de traditionele wellness behandelingen ook op een specifieke doelgroep afgestemde arrangementen.
wellness-hotels-banner

Zwangerschapsarrangementen

Bij verschillende aangesloten hotels kunnen zwangere vrouwen terecht voor zwangerschapsarrangementen, zijn er voor mannen speciale arrangementen waaronder een dagje toeren in een Porsche cabrio of ontspannen in een bierbad en biedt Schüle’s Gesundheitsresort & Spa in Zuid Duitsland een sparuimte exclusief voor vrouwen. Kookliefhebbers stillen hun trek kostelijk in bijvoorbeeld hotels Achterdiek en Schindelbruch waar kookcursussen worden gegeven.

Fopspeen arrangementen

Aanstaande moeders die even tijd voor zichzelf willen kunnen terecht bij verschillende hotels die speciale zwangerschapsarrangementen aanbieden: denk aan Waldhaus Ohlenbach in Hochsauerland die een 3-daags arrangement aanbiedt en het Waldhotel Tannenhäuschen in Wesel dat zelfs onderscheid maakt tussen behandelingen voor vrouwen die tussen 3 en 6 maanden zwanger zijn en tussen 6 en 9 maanden.

Ook het Parkhotel am Soier See heeft verscheidene arrangementen voor zwangere vrouwen waaronder ‘Baby aan boord’ en ‘Moeders in balans’. Vrouwen kunnen hier zelfs met een verloskundige spreken.
 

 
Het Vital- & Wellnesshotel Zum Kurfürsten in Rheinland-Pfalz biedt een uitgebreid programma van activiteiten voor vrouwen in verwachting, waaronder bijvoorbeeld Qi Gong oefeningen en in het Hubertus Alpin Lodge & Spa kan men bijvoorbeeld terecht voor speciale zwangerschap yoga-oefeningen. Het Bio & Wellnesshotel Alpenblick biedt een uitgebreid aanbod aan behandelingen, alle gemarkeerd met een fopspeen symbool.

Gipsafdruk zwangere buik

Hotel Diedrich in Sauerland biedt aanstaande moeders een ludieke herinnering aan: ze kunnen een gipsafdruk van hun buik laten maken.

Porsche cabrio en bierbad

Toeren in een Porsche cabrio door een schitterend landschap zal zeker mannelijke bestuurders een weldadig gevoel geven: het Dolomitengolf Hotel & Spa en het Defereggental Hotel & Resort in Tirol hebben een wagenpark van maar liefst 14 nieuwe Porsche cabrio’s waarover men een of twee dagen de beschikking krijgt, afhankelijk van het gekozen arrangement. Men ontvangt tevens toersuggesties.

Rij in een Porsche

Rij in een Porsche


En wil je behalve een biertje drinken ook een keer in een bierbad liggen, het hotel Zugspitze in Zuid-Duitsland heeft er een arrangement voor.

Women only

Vrouwen die er voorkeur aan geven alleen met andere vrouwen in een saunalandschap te vertoeven kunnen terecht in het Schüle’s Gesundheitsresort & Spa in Beieren – in de nieuwe aanbouw is een Ladies Only spa gebouwd van 300m².

Waan je in Thailand

Voor een Thaise wellness ervaring is het eiland Rügen aan de Oostzee een stuk dichterbij dan het Aziatische land zelf: Grand Hotel Binz liet de Thaise architect Chantaka Puranananda – kleinzoon van de huidige Koning van Thailand – overkomen om hun Thai-Bali spa in te richten en dat is gelukt. Je waant je in Azië.

Woon je in Thailand

Woon je in Thailand

Blotevoetenpad

Het lopen op blote voeten heeft een positieve werking op het lichaam, door de afwisselende ondergrond ervaar je de sensatie van prikkels optimaal. Je loopt bijvoorbeeld over dennennaalden, mos, boomsnippers, modder, water, stenen en het effect wordt wel vergeleken met een voetreflexologiebehandeling. Verschillende hotels hebben trajecten uitgezet waaronder Menschels Vitalresort, Parkhotel am Soier See, Angerhof Sport- & Wellnesshotel en het Noord Groningse Fontana Bad Nieuweschans.

Kooklessen

Naast wellness behandelingen kan men bij enkele hotels ook kookcursussen volgen. Zo heeft hotel Achterdiek op het Oost-Friese Waddeneiland Juist een 5-daagse cursus met onder meer cocktails maken, op ambachtelijke wijze patisserie maken, een wijn proeverij en een lunchmaaltijd bereiden. Ook het Spa & Wellness Resort Romantischer Winkel, Waldhaus Ohlenbach en Hotel Birke bieden kooklessen.

Hardloopclinic Wim Luijpers

Hotel Schindelbruch in de Harz organiseert in samenwerking met de van oorsprong uit Nederland afkomstige hardlooppromoter in hart en nieren Wim Luijpers een hardloopclinic van 22-25 mei. Hij hanteert hierbij de Feldenkrais methode om bewegingspatronen te optimaliseren.

Comments are closed.