5 redenen om deze zomer naar de Franse bergen op vakantie te gaan

Met de zomer in aantocht halen de Franse bergdorpen alles uit de kast om vakantiegangers een warm welkom te geven. France Montagnes zet vijf tips voor dit seizoen op een rij.

1. Wandelingen met een speciaal tintje

De bergen van Frankrijk zijn ideaal om heerlijk te wandelen. Deze zomer kunnen vakantiegangers in Méribel, Le Grand Bornand en Morzine tijdens een begeleide wandeling eetbare planten plukken, die later als ingrediënt voor de lunch worden gebruikt. Ook een nachtelijke wandeling, waarbij ouders en kinderen op zoek gaan naar bergdieren (bijvoorbeeld in Val d’Isère of Les Gets) of les krijgen over de sterren (in onder andere Val Thorens), maakt een wandeling extra speciaal.

Mountainbiken in de Franse bergen

Mountainbiken in de Franse bergen

2. Mountainbiken

Mountainbiken is lang niet alleen voor sportievelingen. Dankzij de verschillende niveaus van de parkoersen in de Franse bergen is deze sport leuk voor jong en oud. De paden hebben dezelfde indeling als bij het skiën: groen is het makkelijkst; daarna blauw, rood en zwart. Ook de opkomst van de E-mountainbike draagt bij aan de groeiende populariteit van de sport. Daarom openen ook dit jaar weer meer fietsverhuurbedrijven hun deuren en organiseren de bergdorpen nog meer mountainbiketochten.

3. Trail running

Trail running is hardlopen in de vrije natuur, buiten de begaande paden. De Franse bergen lenen zich uitstekend voor deze opkomende sport. 10 bergdorpen in de Alpen, Vogezen en Pyreneeën (waaronder Saint Pierre de Chartreuse en Gérardmer) hebben zich daarom gespecialiseerd in trail running en bieden bewegwijzerde trailpaden en trainingsparkoersen.
 

 

4. Avontuurlijke activiteiten

Liefhebbers van avontuurlijke vakanties kunnen in de Franse bergen prima terecht. Zo is er in Châtel een duo-kabelbaan waarbij men met zijn tweeën naast elkaar naar beneden zoeft. In Aillons-Margeriaz is een parkoers van 18 kabelbanen, waarmee 2 kilometer door de lucht wordt afgelegd. En Tignes staat niet alleen in de winter bekend om zijn extreme sporten: in de zomer kan men er er waterjumpen met ski’s, snowboard, mountainbike of skeelers.

Zomervakantie in de Franse bergen

Zomervakantie in de Franse bergen

5. Aanbiedingen

De Franse bergdorpen hebben vaak kortingsacties in de vorm van packages of gezinspassen, waarbij vakantiegangers gebruik kunnen maken van de stoeltjesliften, het zwembad, sportfaciliteiten of zelfs de kabelbaan. Dit jaar kosten deze passen vaak maar 1 of 2 euro en zijn soms zelfs gratis als men in een accommodatie van een partner van het VVV overnacht.

Meer informatie over Frankrijk: verkeersbureaus.info/europa/frankrijk/

Comments are closed.