Eurovisie Songfestival: Kopenhagen presenteert uitgebreid evenementenprogramma

Denemarken is er klaar voor. Met nog maar een kleine twee weken te gaan totdat de befaamde woorden “Good evening, Europe” live vanuit de B&W Hallen op Eurovisie Eiland in Kopenhagen worden uitgesproken, presenteert de Deense hoofdstad een uitgebreid evenementenprogramma voor iedereen die de 59e editie van het grootse muziekfestijn wil meebeleven. VisitDenmark, officieel partner van het Eurovisie Songfestival 2014, organiseert een wedstrijd met als hoofdprijs een exclusief verblijf in Kopenhagen inclusief toegang tot de finale van het Eurovisie Songfestival op 10 mei.

Eurovisie Songfestival

Eurovisie Songfestival

Eurovision Island: stralend middelpunt

Na de overwinning van de Deense zangeres Emmelie de Forest tijdens het Eurovisie Songfestival 2013 in Malmö, kon Denemarken zich voor de derde keer opmaken voor het Eurovisie Songfestival. Er zijn 37 landen die deelnemen aan het festijn en de B&W Hallen, op het terrein van de voormalige scheepswerf Burmeister & Wain op het eilandje Refshaleø in de Kopenhaagse haven, vormen de locatie en middelpunt van alle aandacht tijdens de halve finales op 6 en 8 mei en de finale op 10 mei. Maar tot 11 mei wordt ook elders in de Deense hoofdstad gezongen, gedanst en gefeest.

 

 

Meer dan 180 evenementen voor jong en oud

Het evenementenprogramma voor het Eurovisie Songfestival 2014 omvat zo’n 180 evenementen in Kopenhagen in de periode van 24 april tot 11 mei, zoals dansoptredens, feesten, films, concerten, musicals en stadstours. Enkele voorbeelden: Johnny Logan zal een openluchtconcert geven in Eurovision Village, het havenzwembad van Kopenhagen nodigt iedereen uit voor hun Eurovision Cool Pool Party, het Aidsfonds zal een recordpoging doen voor ‘s werelds langste kettingkus langs de Fan Mile, en de gemeente Kopenhagen zal enkele hetero- en homostellen trouwen in een CO2-neutrale boot.

Eén groot straatfeest voor iedereen

We zijn erg verheugd om zo’n muzikaal en gevarieerd programma te kunnen presenteren aan zowel de lokale bevolking als de vele internationale bezoekers van Kopenhagen in de aanloop naar het Eurovisie Songfestival 2014. Jong en oud, Eurovisie fan of niet, iedereen vindt iets van zijn gading. We hopen dan ook dat veel mensen zullen deelnemen aan de publieke evenementen in het centrum van de stad. Het wordt één groot straatfeest met gratis entertainment voor iedereen. De sfeer alleen al zal een hele ervaring zijn.

Zegt Ulrich Ammundsen, Hoofd Evenementen van gaststad Kopenhagen.

Eurovision Village: muziekpleinen en meer

Van 4-10 mei zullen de pleinen Gammeltorv en Nytorv omgedoopt worden tot Eurovision Village en de locatie vormen van een groot straatfeest met tal van muziekoptredens. Gedurende de week kan men gratis openluchtconcerten bijwonen van Eurovisie legende Johnny Logan, ABBA tribute band Dancing Queen, het Deense Eurovisie duo Kirsten & Søren alias Hot Eyes en een groot deel van de songfestival deelnemers van dit jaar, zoals Conchita Würst uit Oostenrijk en Twin Twin uit Frankrijk. Naast songfestivaldeelnemer Basim met zijn nummer Cliché Love Song zullen ook diverse andere Deense artiesten optreden. En behalve de muzikale optredens biedt Eurovision Village ook organic street food en een ruimte met gratis drinkwater. Ook is er een terrein dat het groene en duurzame karakter van Kopenhagen benadrukt; de stad werd eerder officieel benoemd tot European’s Green Capital 2014.

Eurovisie Songfestival 2013 winnaars uit Denemarken

Eurovisie Songfestival 2013 winnaars uit Denemarken

Download gratis programma app

De gratis mobiele app “Join Us in Copenhagen” bevat het hele programma in Kopenhagen en is te downloaden in de App Store. De app is beschikbaar in het Deens en Engels en werkt offline. Het programma is ook beschikbaar via joinusincopenhagen.com, dat toegankelijk is vanaf een mobiele telefoon. Op Eurovision Fan Mile zijn ook informatiestands met hoogtepunten uit het evenementenprogramma en een gedrukte programmakrant.

De meeste evenementen vinden plaats van 4-11 mei, maar het programma start al op 24 april.
Het programma omvat zowel officiële Eurovisie Gaststad evenementen als activiteiten georganiseerd door verschillende culturele instellingen in Kopenhagen.

Win een exclusief verblijf in Kopenhagen incl. toegang tot finale Eurovisie Songfestival

VisitDenmark, de toerismeorganisatie van Denemarken, is officieel partner van het Eurovisie Songfestival 2014 en organiseert een wedstrijd met als hoofdprijs een exclusief verblijf in Kopenhagen voor twee personen, inclusief toegang tot de finale van het Eurovisie Songfestival op 10 mei. Deelnemers kunnen tot en met 1 mei via visitdenmark.nl/songfestival stemmen op hun favoriete songfestivalnummers. De winnaar wordt bekendgemaakt op 6 mei, de dag van de halve finale, live vanuit Kopenhagen.

Comments are closed.