Zuiderzeemuseum geeft moeders vrij toegang

Een ontbijtje op bed, cadeaus en het overnemen van allerlei klusjes in huis. Zondag 11 mei staat in het teken van het verwennen van je moeder. Om die dag extra gezellig te maken, mogen moeders het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen gratis naar binnen. Heb je nog geen cadeautje gekocht of geknutseld op school? Maak dan een heerlijk zeepje of een samengesteld geurzakje met de lekkerst ruikende ingrediënten op het kindereiland.

Moeders krijgen vrij toegang tot het museum op 11 mei

Moeders krijgen vrij toegang tot het museum op 11 mei

Museumveerboot

De museumveerboot brengt bezoekers over het IJsselmeer naar het buitenmuseum waar een wandeling door de geschiedenis begint. Bekijk de verschillende ambachtsdemonstraties en ga aan de slag met de leukste spelletjes en activiteiten. Werp een tros als een echte matroos, sla een (spring)touw en ontmoet de bewoners van het buitenmuseum. Kinderen mogen zich verkleden als bewoners van Volendam en Marken rond 1900 in Nederland.

Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Zuiderzeemuseum Enkhuizen

 

 

Ruik de tijd

Dit jaar staat het buitenmuseum in Nederland met het thema Ruik de tijd in het teken van geuren van vroeger en nu. Veel geuren herinneren ons aan het verleden, sommige geuren brengen je zelfs onmiddellijk terug in de tijd. Op twintig plaatsen in het buitenmuseum ruik je zulke geuren van vroeger: de zilte lucht van de Zuiderzee, een brandend petroleumstel, de koeien in de boerderij en vers gepelde garnalen. Daarnaast ontwikkelde Atelier Ted Noten een spannend Geurstation met geuren van vroeger, nu en de toekomst.

Comments are closed.