Met je oude föhn gratis naar het museum

De 10-jarige Alfrendo heeft vanmorgen een oude staafmixer ingeleverd bij het Gemeentemuseum Den Haag. Niet alleen omdat het goed is voor het milieu, maar ook omdat zijn moeder hierdoor gratis met hem mee kon naar het museum. Tot en met zondag 4 mei vindt namelijk de Wecycle Wonderweek plaats en krijgen volwassen bezoekers tegen inlevering van een klein huishoudelijk apparaat gratis entree. Perfect voor een leuk uitje in deze vakantieweek, want kinderen tot en met 18 jaar mogen altijd al gratis naar binnen. Alfrendo ging aansluitend naar Wonderkamers, de interactieve vleugel waar kinderen op avontuur gaan en waar bovendien Wecycle en het Gemeentemuseum in Den Haag mensen bewust willen maken van de waarde van materialen.

Gemeentemuseum Den Haag

Gemeentemuseum Den Haag

Wonderkamers

In de Wonderkamers in museum in Den Haag maken gezinnen, grootouders met kleinkinderen en schoolklassen op verrassende, speelse en interactieve wijze kennis met kunst.

Een hele verdieping waar jong en oud actief met kunst in aanraking komen, dat is uniek binnen kunstmusea

Zegt Benno Tempel, directeur van het Gemeentemuseum. Benno vervolgt:

Wecycle ondersteunt het lesprogramma van Wonderkamers voor het basis- en voortgezet onderwijs. Hierin staat de waarde van materialen centraal en leren kinderen dat elektrische apparaten grondstoffen bevatten waarmee weer nieuwe producten kunnen worden gemaakt. Apart inleveren is daarom van groot belang en dat onderstrepen we door deze Wecycle Wonderweek te organiseren

 

 

Wecycle

Wecycle is de organisatie die verantwoordelijk is voor de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen. Kinderen leren dat je van materialen heel verschillende dingen kunt maken: van huishoudelijke apparaten en gebruiksvoorwerpen tot kunstwerken.

Comments are closed.