Start kaartverkoop Exodus aan de Schelde

Vrijdag 2 mei start de kaartverkoop voor Exodus aan de Schelde, het openluchtspel dat Stichting De Vierschaar vanaf 29 augustus tot en met 13 september 2014 opvoert in Bergen op Zoom. Ruim 200 spelers brengen het verhaal over het kleine leed in de Groote Oorlog. Een verhaal dat zich afspeelt tegen het decor van de Eerste Wereldoorlog. Toen de Duitsers in 1914 België binnenvielen, vluchtten naar schatting 1 miljoen burgers naar Nederland, waarvan een groot deel in Bergen op Zoom terecht kwam. Exodus aan de Schelde wordt opgevoerd op Kijk in de Pot (De Boulevard Noord) en aanvang is 21:00 uur.

Expodus aan de Schelde

Expodus aan de Schelde

Het verhaal

Het verhaal gaat over weduwe Lena Bayens. Ze vlucht met haar vier kinderen uit een volksbuurt in Antwerpen, wanneer de stad met bombardementen bedreigd wordt. In alle paniek loopt het jongste kind verloren. Een onbekende vrouw ontfermt zich over het kind en neemt het mee naar Nederland.

Bergen op Zoom loopt ondertussen vol met ruim vijftigduizend vluchtelingen. Ook Lena is in Bergen op Zoom, waar ze onderdak heeft gevonden bij vrachtrijder Rinus Hagenaars. Lena blijft elke dag zoeken naar haar verloren dochter. Wanneer Lena en Rinus te horen krijgen dat haar kind terug is naar Antwerpen, gaat Rinus haar achterna. Dat is een gevaarlijke onderneming. Tijdens de spannende ontknoping van ‘Het kleine leed in de Groote Oorlog’, kom je erachter of het de vrachtrijder is gelukt om de dochter van Lena in veiligheid te stellen.

 

 

Kaartverkoop

Kaarten kosten € 18,50 incl. een pauzeconsumptie en excl. reserveringskosten. In de maand mei geldt een vroegboekkorting van 2 euro. Kaartverkoop vanaf 2 mei via de website,aan de kassa van CKB De Maagd, Burg. Stulemeijerlaan en VVV Brabantse Wal, Kortemeestraat 19 in Bergen op Zoom.

Comments are closed.