Schutters kunnen voor het eerst oefenen op pré-OLS

Een keur van artiesten maakt tussen 27 juni en 13 juli zijn opwachting tijdens het Oud Limburgs Schuttersfeest in Papenhoven-Grevenbicht. Hoogtepunten zijn ongetwijfeld het optreden van de Maastrichtse zanger Erwin op 28 juni, waarbij hij begeleid wordt door de Big Band Beeg en de Limbo-Power-avond met De Schintaler, een dag eerder.Voor schutters is er een primeur. De ingeschreven zestallen kunnen op zondag 29 juni, een week voor het OLS, komen oefenen op de OLS-bomen tijdens het pré-OLS.

Oud Limburgs Schuttersfeest

Oud Limburgs Schuttersfeest

Start van OLS

Het OLS begint in Beeg, Nederland, op donderdag 26 juni met het 10e Kinjer-OLS. Bijna dertig scholen uit de beide Limburgen doen mee aan de optocht en de wedstrijden. Een dag later, op vrijdag 27 juni, staat Limbo-Power op het programma. De Schintaler, Tonca en DJ Ludo zorgen ervoor dat de feestlocatie op den Brammert op zijn kop zal staan.

Programma

Ook het programma van zaterdag 28 juni is ongekend. De volkszanger Erwin, die in 2008 Ahoy in Rotterdam wist vol te krijgen, treedt dan op in de grote OLS-tent. Primeur is dat hij wordt begeleid door de Big Band Beeg onder leiding van Alex Loiacono, hetgeen garant staat voor een bijzonder spektakel.

Voor het eerst in de geschiedenis van het OLS kunnen schutterijen alvast komen ‘inschieten’. Zondagmiddag 29 juni, na de jubileumreceptie en het frühshoppen, kunnen zestallen die tijdens het OLS daadwerkelijk in actie komen, ook al de buks op de schouders leggen en aan den lijve ondervinden hoe de omstandigheden zijn op de wei tussen Papenhoven en Schipperskerk in Nederland.

 

 

WK-tiroleravond

Het OLS-weekeinde wordt op vrijdag 4 juli afgetrapt met een WK-tiroleravond, met Wahnsinn.’s Zaterdags (5 juli) is er een heilige mis in de H. Catharinakerk en een nazit in de feesttent. En op zondag 6 juli vindt uiteraard het OLS plaats. Vanaf 13.30 uur is de optocht door de straten van Papenhoven en Grevenbicht. Meer dan 150 schutterijen doen hier aan mee.In de feesttenten op het OLS-terrein spelen Wir sind Spitze, Kölsch Platt, de Roepoepers, Tiroler Teufel en die Beegter Herzbuben.

Als de stofwolken van het eerste OLS-weekeinde zijn opgetrokken en de schutters zich opmaken voor de kavelrondes, gaan de activiteiten op den Brammert gewoon door. Woensdag 9 juli is er een seniorenmiddag met Erwin, Martin Hurkens, Bruno Majcherek, Ger Frenken, die Beegter Herzbuben, Duo Vol Drin en Zanggroep Octetnog.
Na de vrijwilligersavond op donderdag 10 juli (met Pitchligh en Rangoon) is er op vrijdag 11 juli Full-House on OLS, waarbij top-dj’s als La Fuente, Ben Bastion, Sven Feijn en MC Handsome (Rob Vervoort) met hun beats de feesttent volop in beweging gaan zetten.

Tijdens en na de OLS-Kaveling op zaterdag 12 juli treden de Anseltaler op evenals de Roepoepers.

Voor Limbo-power op 27 juni (12,50 euro) en Full-House on OLS (10 euro) op 11 juli zijn kaartjes te koop in de voorverkoop. Die voorverkoop start begin mei.

Comments are closed.