Museummaandag 19 mei gratis programma Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek neemt deel aan de MuseumMaandag op maandag 19 mei en organiseert een GRATIS en exclusief programma. Het programma is speciaal voor 65+-ers en voor de vrijwilligers van het Nationaal Ouderenfonds. Het aantal plaatsen is beperkt tot 100 gasten.

Rondleiding door Kasteel Hoensbroek

Rondleiding door Kasteel Hoensbroek

MuseumMaandag in heel Nederland

In totaal openen op maandag 19 mei meer dan twintig musea door heel Nederland gratis hun deuren. Deze MuseumMaandag wordt mogelijk gemaakt door de BankGiroLoterij. Op de landelijke MuseumMaandag wordt er voor de ouderen van Nederland een speciaal museaal programma georganiseerd (bijvoorbeeld rondleidingen, workshops en films).

 

 

Programma in Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek in Zuid-Limburg is een van de grootste en mooiste kastelen van het land. Dit enorme slot is een kasteelmuseum. Tijdens een bezoek gaat u terug in de tijd naar de middeleeuwen, de 17e en de 18e eeuw. Op MuseumMaandag 19 mei bezoekt u onder leiding van een deskundige gidsde hoogtepunten van het kasteel zoals de keuken, de eetzaal en de slaapkamer. Tevens geniet u van een kopje koffie/thee en een stuk Limburgse vlaai. Daarnaast hoort en ziet u een exclusief voorproefje op de tentoonstelling “Lang Leve Lingerie” (te zien vanaf 4 juli 2014 tm. 3 mei 2015 in Nederland); kostuumdesigner Erna Siebens (o.a. bekend van Belgische televisie, studio 100 en theater) presenteert de bijzondere voordracht “Van String tot String”.

Vooraf aanmelden verplicht

Wilt u de MuseumMaandag in Kasteel Hoensbroek bezoeken? Inschrijven kan via de website. Let op: er zijn slechts 100 plaatsen beschikbaar. Vol is vol.

Comments are closed.