Flybe start een prijsbewuste en snelle verbinding tussen Maastricht Aachen Airport en London Southend Airport

In slechts 53 minuten van London Southend Airport naar het centrum van Londen. De luchtvaartmaatschappij verwacht in de komende 3 jaar 80.000 passagiers te vervoeren op deze nieuwe route.

v.l.n.r. Ralf Krewinkel (Burgemeester Gemeente Beek), Sander Heijmans (CEO Maastricht Aachen Airport) en Peter O’Mara (Commercial and Operations Development Manager Stobart Air)

v.l.n.r. Ralf Krewinkel (Burgemeester Gemeente Beek), Sander Heijmans (CEO Maastricht Aachen Airport) en Peter O’Mara (Commercial and Operations Development Manager Stobart Air)

Flybe, Europa’s grootste regionale luchtvaartmaatschappij kondigt vandaag aan haar routenetwerk uit te breiden met een non-stop verbinding tussen London Southend en Maastricht Aachen Airport. De vluchten starten op 10 juli en worden uitgevoerd door Stobart Air, franchise partner van Flybe. Tickets zijn boekbaar vanaf € 34.99 (enkele reis inclusief toeslagen) op www.flybe.com. De verbinding zal zes keer per week worden uitgevoerd (zie het vluchtschema). In het eerste jaar verwacht Flybe 25.000 passagiers, en in drie jaar tijd ca. 80.000 passagiers te vervoeren op deze nieuwe route. De route wordt geïntroduceerd slechts enkele maanden nadat Ryanair bekend maakte de verbinding tussen London Stansted en Maastricht Aachen Airport te annuleren.

London Southend is Londen’s nieuwste luchthaven en door consumenten als beste luchthaven van de UK verkozen. Vanaf London Southend is er een optimale treinverbinding naar London Liverpool Street Station (centrum, 53 minuten) en London Stratford Station (40 minuten). De afstand tussen de nieuwe luchthaventerminal en het nieuwe treinstation bedraagt minder dan 100 meter, de trein vertrekt tot 8 maal per uur. Passagiers met alleen handbagage kunnen daarom binnen 15 minuten van het vliegtuig tot in de trein komen (de paspoortcontrole is binnen maximaal 4 minuten gepasseerd). Peter O’Mara, Commercial en Operations Development Manager van Stobart Air legt daarom de nadruk op het feit dat London Southend Airport voor zowel de leisure als de zakelijke passagier een prijsbewuste, snelle en comfortabele optie vormt.
 

 
Peter O’Mara, Commercial en Operations Development Manager van Stobart Air:

We zijn blij deze nieuwe verbinding tussen Maastricht Aachen en London-Southend aan te kondigen. Dit is de eerste directe verbinding van Flybe naar Maastricht Aachen Airport. Deze route biedt de mogelijkheid om op een zeer prijsbewuste manier via een nieuwe luchthaven naar het centrum van Londen te reizen. Maastricht, Aachen en de Euregio hebben een sterke zakelijke markt en de mogelijkheid van deze vluchten op London Southend biedt voor veel bedrijven een prima mogelijkheid om naar Londen te reizen. Ook voor de leisure passagier is de route via London Southend een prijsbewuste en makkelijke manier om naar de hoofdstad van Engeland te komen. We kijken er daarom naar uit om de passagiers uit de Euregio vanaf 10 juli bij ons aan boord te verwelkomen.

Sander Heijmans, CEO van Maastricht Aachen Airport:

Het feit dat Flybe non-stop vluchten gaat aanbieden van Maastricht naar London Southend is zeer goed nieuws. Om de grootste regionale luchtvaartmaatschappij van Europa als nieuwe klant op de luchthaven te kunnen verwelkomen is een belangrijke stap; dit past binnen onze strategie om, naast verbindingen gericht op de leisure passagier, ook de zakelijke markt vanaf MAA te kunnen bedienen. De vluchttijden en frequenties, gecombineerd met de directe verbinding tussen London Southend en de City, zorgen voor een snelle en comfortabele reis naar Londen. Voor reizigers uit de UK vormt deze verbinding daarnaast een uitstekende manier voor de start van een city-trip naar Maastricht en omgeving.

John Aarts, wethouder economie:

Maastricht Aachen-Aiport is en blijft van grote betekenis voor het toerisme in de regio, conferenties in het MECC en de TEFAF. De luchthaven is daarmee van grote waarde voor de werkgelegenheid in onze stad en regio. FlyBe is een mooie toevoeging aan het bestaande aanbod en maakt Maastricht weer een stukje aantrekkelijker als bezoekersstad.

Comments are closed.