Amadeus Mobile Messenger helpt bedrijven om medewerkers snel te informeren

Met Amadeus Mobile Messenger kunnen reisagenten en bedrijven hun reizigers snel lokaliseren, informeren en assisteren in geval van onverwachte gebeurtenissen of calamiteiten. Dit draagt bij aan de veiligheid van medewerkers omdat er met zo min mogelijk tijdverlies gehandeld kan worden.

Infographic_Mobile_Messenger

Amadeus, een vooraanstaande technologiepartner voor de wereldwijde reisbranche, introduceert Amadeus Mobile Messenger, een mobiele toepassing voor reisagenten en bedrijven om eenvoudig contact te houden met hun reizigers in geval van onverwachte gebeurtenissen en calamiteiten in bijvoorbeeld Europa of Amerika. Reizigers kunnen op deze manier altijd gelokaliseerd worden zodat zij met hulp van hun travelspecialist de juiste acties kunnen ondernemen om hun reis voort te zetten.

Geschikt voor Iphone en Android

Amadeus Mobile Messenger, geschikt voor iPhone en Android toestellen, kan bijvoorbeeld uitkomst bieden bij stakingen of slecht weer. De reisagent of travelmanager krijgt in een grafische interface snel een overzicht van medewerkers die zich in een bepaald gebied bevinden. Deze mensen kunnen met moderne messaging techniek en SMS gemakkelijk bereikt worden en indien gewenst kunnen zij verdere assistentie krijgen.

Accuraat en efficiënt handelen

Dankzij Amadeus Mobile Messenger kan bij calamiteiten accuraat en efficiënt gehandeld worden. Nadat de medewerker een boodschap heeft ontvangen kan hij eenvoudig aangeven of er verdere assistentie nodig is. Er kan dan gericht actie ondernomen worden. Het voornaamste voordeel voor de organisatie zit hem in het feit dat niet met alle medewerkers in een gebied individueel contact opgenomen hoeft te worden. Dit bespaart tijd en vaak ook kosten en de juiste beslissingen kunnen snel genomen worden om de reis voort te zetten. Amadeus Mobile Messenger biedt de mogelijkheid om op voorhand al contact te maken met reizigers voordat onverwachte situaties zich voordoen, zodat bijvoorbeeld ook overbelasting van telefooncentrales voorkomen kan worden.

Amadeus werkt voor Amadeus Mobile Messenger samen met Charter Solutions International. Dit bedrijf is specialist op het gebied van lokalisatie en mobiliteitsplatformen. Voor up-to-date informatie over risico’s en dreigingen kan het product uitgebreid worden met een module van Riskline ™.

Luc Pannecoeck, General Manager van Amadeus Benelux:

Als bedrijf dat zich volledig toelegt op het leveren van s‘ werelds beste reistechnologie en IT-adviezen, is Amadeus erg blij met het partnership met Charter Solutions International. Mobiele oplossingen zijn een onomkeerbare trend in de industrie, in het bijzonder wanneer het gaat om onverwachte situaties. Bedrijven hebben behoefte aan technologie die hen helpt bij hun zorgplicht voor hun medewerkers, door te informeren, lokaliseren en te ondersteunen in noodsituaties waarbij de technologie aansluit op het bedrijfsreisbeleid en het streven naar kostenbesparende maatregelen.

Comments are closed.