10 redenen om in het voorjaar met de trein weg te gaan

Of je nu naar Kopenhagen, Praag of Zürich wilt reizen, met de nachttrein haal je het maximale uit je citytrip. City Night Line – de nachttrein van Deutsche Bahn – brengt je via het spoor naar de mooiste metropolen van Europa, die in het voorjaarszonnetje nog aantrekkelijker zijn. Voor wie nog twijfelt…… 10 redenen waarom de trein het perfecte vervoersmiddel is voor een korte lente Citytrip.

City Night Line

City Night Line

1. Meer tijd op je bestemming

City Night Line vertrekt laat in de avond en komt vroeg in de ochtend aan, zodat je ook op reisdagen de hele dag van je bestemming kunt genieten. Langs bij de kleine zeemeermin, een voorjaarswandeling door Tivoli, shoppen, lunchen en dan uitgebreid dineren in één van de hippe restaurants van Kopenhagen – er is meer dan genoeg tijd.

2. Uitgerust aankomen

Stressen, wachten, eindeloze rijen… Het blijft de reiziger met de nachttrein allemaal bespaard. Gewoon naar het station, instappen, klaar.

3. Geen omwegen

Niets geen dure transfers die uren in beslag nemen, de nachttrein zet je midden in het centrum van de stad af. Zo begint je citytrip naar Praag zodra je op het station aankomt en waar je zo de oude binnenstad binnenstapt.

4. Goed voor het vakantiebudget

Door ’s nachts te reizen bespaar je niet alleen waardevolle tijd, maar ook geld. Het scheelt je een hotelovernachting en hierdoor blijft er meer geld over voor het bezoeken van bezienswaardigheden, restaurants, bars of om te shoppen!

5. Slaapkamer voor onderweg

De City Night Line biedt haar gasten drie comfortklassen, die van alle gemakken zijn voorzien. De moderne, airconditioned slaapwagon met bedden heeft een Deluxe gedeelte met douche en wc en een Economy gedeelte met wasgelegenheid. Ook in de wagons met comfortabele ligplaatsen en slaapstoelen is het goed toeven.

6. Ideaal met kinderen

In de comfortabele vier- en zespersoons ligwagons is plaats voor de gehele familie. Kinderen tot drie jaar reizen onder begeleiding van een betalende volwassene gratis mee, wanneer zij geen aparte bed-, lig- of zitplaats in beslag nemen.
 

 

7. De fiets mag mee

Goed nieuws voor alle Nederlanders die liever elke stad op de fiets verkennen: voor 10 euro neem je ‘m gewoon mee in de speciale fietswagon.

8. Bagagegemak

Vakantiegangers die voor de City Night Line kiezen, mogen hun bagage de hele reis bij zich houden en hoeven zich – anders dan bij een vliegreis – geen zorgen te maken over het gewicht. Er is voldoende ruimte aan boord om koffers en tassen op te bergen, ook na een fikse shopping trip.

9. Alternatief bij vliegangst

Wie alleen met veel pijn en moeite het vliegtuig in gaat, kan dankzij deze treinverbinding toch nog lekker op reis naar vele bestemmingen. In plaats van paniek in de lucht is er voldoende ontspanning op het spoor voor een uitgerust begin van de vakantie.

10. Duurzaam reizen

Milieubewuste reizigers reizen met een goed geweten aan boord van de City Night Line. De CO2-uitstoot per treinreiziger is tot wel 75% minder dan iemand die dezelfde route per auto aflegt. In vergelijking met het vliegtuig is het zelfs nog veel minder. Duurzaam op reis? De trein biedt een groen alternatief.

Comments are closed.