Wandelgebied Brixental krijgt Oostenrijkse zegel van goedkeuring

De bekende vakantieregio Brixental in Tirol garandeert vanaf nu gecertificeerd wandelgenot! Daarover ging de open-air persconferentie vandaag op het Sandfang Station in Westendorf. Het betreft de zogeheten Österreichische Wandergütesiegel. Dit is een eerste grote stap van de Kitzbüheler Alpen- Brixental om een van de leidende wandeldestinaties van de Alpen te worden. Mede vanwege deze gerenommeerde goedkeuringszegel zijn de drie dorpen onlangs ook als nieuw lid opgenomen bij de besloten Oostenrijkse Vereniging voor Wandeldorpen.

Tijdens de persconferentie

Tijdens de persconferentie

Sterke wandelvaardigheid

Na een omvangrijk certificatieproces met nauwkeurige controles en mystery-checks bij de afzonderlijke deelnemende instituten en ondernemingen, zijn de drie dorpen in Oostenrijk Brixen im Thale, Kirchberg en Westendorf samen als een uitstekend wandelgebied met hoge wandelkwaliteit, adequate informatiebureaus, goed aangegeven en gemarkeerde wandelroutes en informatieve wandelstartplaatsen uit de test gekomen. De zes deelnemende bedrijven Vitallandhotel Schermer, Aparthotel Theresianna, Gasthaus Steinberg, Appartement Anita (in Westendorf), Hotel Elisabeth, Hotel Metzgerwirt (in Kirchberg) vielen extra in de smaak door de sterke wandelvaardigheid met eigen begeleide wandelingen van de verschillende gastheren.

 

 

Kansen

Wij willen zo de goede kwaliteit en het optimale serviceaanbod rondom de zomerse trendsport Wandelen versterken en verder ontwikkelen om aan de behoeften van onze gasten te blijven voldoen. Een veranderend bewustzijn op het gebied van kwaliteit laat zien dat we de moderne gast alleen met bijzondere producten en een hoge kwaliteit bereiken. We zien met dit gerenommeerde Oostenrijkse wandelcertificaat kansen om het Brixental nog beter op de kaart te positioneren.

Aldus Stephan Bannach, projectleider van de Certificering.

48 deelnemende wandeldorpen

De vereniging voor Wandeldorpen telt 48 leden, die allemaal op grond van bijzonderheden in het wandelsegment zijn geselecteerd en opgenomen. Centrale thema’s zijn ecologisch denken en een duurzame, toeristische uitwerking van de pijlers Beleving van de natuur en Beweging in de natuur. Meer informatie is te vinden op de website.

wandelgebied-brixental-oostenrijk

Er volgen binnenkort nieuwe productlanceringen en aanbiedingen op het gebied van wandelen. Zoals bijvoorbeeld meerdaagse wandelroutes door de Kitzbüheler Alpen in Oostenrijk en hightech innovaties als een digitaal bergtoppenboek.

Comments are closed.