Nieuw initiatief op het IJ: de Circle Line

Vanaf 17 april zal de Circle-Line varen op het IJ. De Circle-Line is een initiatief van Stichting het Nieuwe IJ in samenwerking met het Havenbedrijf en Canal Company. Op donderdag tot en met zondag zal de Circle-Line vertrekken vanaf Pier 14 achter het Centraal Station.

Circle Line

Circle Line

Het IJ als centrale plek van Amsterdam

Stichting het Nieuwe IJ heeft als doel het promoten van de IJ-oevers en wil een bijdrage leveren aan de beleving van het IJ als centrale plek van Amsterdam.

Enerzijds door eigen initiatieven (het organiseren van bijeenkomsten en congressen), anderzijds door het initiëren van nieuwe activiteiten aan en op het IJ.

De samenwerking met Canal Company heeft geresulteerd in een nieuwe activiteit op en rond het IJ. De ‘Luisa Treves’ is speciaal voor deze activiteit aangekocht en zal overdag de Amsterdam Harbour Cruise en de Circle-Line varen. In de avond zal de boot transfers verzorgen naar Theater Amsterdam voor gasten die de voorstelling ANNE bezoeken.

Op 16 april vond de feestelijke ingebruikneming plaats. De heer Gerson introduceerde de Circle-Line en de heer Guttmann onthulde samen met zijn moeder, mevrouw Treves, de naam van de boot.

 

 

Pier 14

De Circle-Line en de Amsterdam Harbour Cruise vertrekken van donderdag tot en met zondag om 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur vanaf Pier 14. De vaart duurt anderhalf uur en zal stoppen bij de Piet Heinkade, de Overkant, Buiksloterweg en de NDSM in Amsterdam. Meer informatie op de website.

Comments are closed.