Muzikale zomer op Jamaica

Jamaica gaat weer een muzikale zomer tegemoet. Van 07 tot 15 juni begint het met het Jamaica International Jazz Festival in Ocho Rios. Muzikanten uit de Verenigde Staten, Europa en natuurlijk ook uit Jamaica en andere Caribische eilanden, trekken tijdens het achtdaagse festival, jazz fans uit de hele wereld aan. Sinds de start in 1991 neemt het Jazz Festival een belangrijke plaats op de Jamaicaanse evenementenkalender in.

Reggae

Culinair

Van 6 tot 8 juli gaat het er niet alleen muzikaal, maar bovenal culinair aan toe in Alligator Pond aan de zuidkust van Jamaica. Bij het “Little Ochi Seafood Carnival” worden de maritieme kostelijkheden van de Jamaicaanse keuken gevierd: van curry kreeft tot Jerk krab, gebakken of gegrilde mosselen – nagenoeg alles wat de zee biedt. Lokale reggae artiesten verzorgen live een Jamaicaanse feeststemming.
 

 

Reggae Sumfest

Het grootste muziekfestival in Jamaica vindt plaats van 13 tot 19 juli, het “Reggae Sumfest”. Bij het grootste reggae festival ter wereld, dat jaarlijks veel internationale bezoekers naar Montego Bay trekt, ligt de focus op reggae en dancehall. Daarnaast staat het festival ook open voor artiesten uit andere muziek genres. Zo waren in het verleden de internationale muzieksterren als Destiny ‘s Child, Chris Brown, Usher, Mary J.Blidge en Rihanna te gast. Ook Jamaicaanse sterren zoals Sean Paul en Damian Marley hebben al tijdens Reggae Sumfest op het podium gestaan. Een van de topartiesten voor dit jaar is de Jamaicaanse Tessane Chin, die vorig jaar werd verkozen als winnaar van de Amerikaanse versie van ” The Voice “.

Comments are closed.