Apenheul leukste dierenpark van Nederland

ANWB-leden uit het hele land hebben massaal gestemd op hun favoriete uitje. Op maandag 14 april maakte de ANWB bekend welke de leukste uitjes van Nederland zijn. Apenheul eindigde als enige dierenpark in de top 3. Een titel waar het dierenpark trots op is, want het laat hiermee veel grote attractie- en dierenparken achter zich. De Efteling werd eerste in deze verkiezing.

apenheul_2013_2

Leukste Uitje

Voor het vierde jaar heeft het Land van ANWB, het uitjes-platform van de ANWB, de verkiezing Leukste Uitje van Nederland gehouden. Apenheul is in deze verkiezing al drie jaar op rij in de top 3 geëindigd; eenmaal in de categorie Leukste Uitje van de provincie Gelderland en nu voor het tweede achtereenvolgende jaar in de hoofdcategorie Leukste Uitje van Nederland. “Natuurlijk hadden we die eerste prijs in de wacht willen slepen”, vertelt Apenheul-directeur Coen de Ruiter, “maar dat maakt ons niet minder trots op het feit dat we het allerleukste dierenpark-uitje van Nederland zijn.”
 

 

Jambo’s jaar

De titel is een mooie start van het nieuwe seizoen van Apenheul. In 2014 zet het dierenpark de indrukwekkende zilverrug Jambo en zijn groep centraal. “Midden in ons park ligt het grootste en groenste gorilla-eiland van de wereld”, vertelt De Ruiter, “Het gebied eromheen hebben we afgelopen winter helemaal vernieuwd met interactieve speelelementen.” Deze vernieuwingsslag valt helemaal in lijn met de ingezette koers ‘Herken jezelf’, waarmee Apenheul de gasten letterlijk en figuurlijk zo dicht mogelijk bij de apen wil brengen. “Reken maar dat onze gasten dit jaar extra veel plezier zullen hebben in ons park, want we gaan natuurlijk alles op alles zetten om volgend jaar als eerste uit de bus te komen!“

Comments are closed.