Lancering van de OV-ToerPas in Zuid-Limburg

Op paaszondag start Veolia Transport Limburg de verkoop van de OV-ToerPas. De OV-ToerPas is speciaal ontwikkeld voor toeristen en geeft recht op twee dagen onbeperkt reizen in Zuid-Limburg en is geldig op lijn 50 naar Aken. Deze toeristenpas is tot stand gekomen op initiatief van de gemeente Gulpen-Wittem in samenwerking met VVV Zuid-Limburg en Veolia Transport Limburg en past perfect binnen de duurzame visie voor Zuid-Limburg.

Anya Niewierra, algemeen directeur VVV Zuid-Limburg, René de Beer, directeur Veolia Transport en Jan Bormans, wethouder Gemeente Gulpen-Wittem.

Anya Niewierra, algemeen directeur VVV Zuid-Limburg, René de Beer, directeur Veolia Transport en Jan Bormans, wethouder Gemeente Gulpen-Wittem.

Tijdens het toeristisch hoogseizoen komt de huidige verkeerssituatie op veel toeristische plekken in Zuid-Limburg in Nederland onder druk te staan. Om de bereikbaarheid voor zowel bezoekers als inwoners te verbeteren is er een project gestart om toeristen er toe te verleiden meer gebruik te maken van het openbaar vervoer. Dit heeft geresulteerd in de totstandkoming van het toeristisch vervoerbewijs de OV-ToerPas Zuid-Limburg.

OV-ToerPas is onderdeel van een duurzame visie voor de regio

VVV Zuid-Limburg wil naar de regio toe haar verantwoordelijkheid nemen om het toerisme in en naar Zuid-Limburg op verantwoorde wijze te bevorderen. Hiermee stimuleert de VVV de economie in Limburg maar wel door bewust met mensen en de regio om te gaan. Om deze reden heeft VVV Zuid-Limburg inmiddels meerdere MVO-projecten opgepakt. Zo is VVV Zuid-Limburg als eerste VVV-partner toegetreden tot MVO Nederland en maakt Zuid-Limburg als eerste regio in Nederland gebruik van het European Tourism Indicator System (ETIS), het Europese systeem voor het managen van Duurzaam Toerisme waarvan het stimuleren van het openbaar vervoer een belangrijk onderwerp is. De OV-ToerPas Zuid-Limburg is dus een goed concreet voorbeeld dat past binnen de ETIS-methode. Met deze pas wordt het busgebruik gestimuleerd, gestreden voor een verkeersvriendelijker Zuid-Limburg en duurzaamheid bevorderd.
 

 

De OV-ToerPas

De OV-ToerPas kost € 9,95 en is de ideale manier om voordelig, ontspannen en zorgeloos Zuid-Limburg te ontdekken! Geen parkeerkosten en de buschauffeur is de ‘bob’, waardoor men volop kan genieten van de Bourgondische gastvrijheid van Zuid-Limburg. Ook is de OV-ToerPas hét vervoermiddel om voordelig met het hele gezin op stap te gaan: twee kinderen t/m 11 jaar reizen gratis mee per OV-ToerPas.

Geldigheid en voorwaarden OV-ToerPas

  • Twee dagen onbeperkt reizen in de daluren in Zuid-Limburg met alle buslijnen van Veolia Transport alsmede op lijn 50 Maastricht – Vaals – Aken. Na de eerste dag dient de tweede reisdag binnen 6 dagen te worden verbruikt.
  • Geldig op maandag t/m vrijdag na 09.00 uur en in het weekend en op feestdagen de hele dag.
  • Maximaal twee kinderen van 4 t/m11 jaar reizen gratis mee per OV-ToerPas.
  • De OV-ToerPas is een wegwerp OV-chipkaart dat alleen geldig is in de bus.. Men moet dus in- en uitchecken.

De OV-ToerPas is te koop vanaf 20 april bij diverse verblijfsaccommodaties in Zuid-Limburg, de Limburg winkels en servicepunten van VVV Zuid-Limburg, de winkel van VVV Maastricht en de Veolia servicepunten in Maastricht, Heerlen en Sittard. Niet in de bus zelf.

Comments are closed.