900.000 buitenlandse bezoekers verwacht tijdens Pasen

NBTC Holland Marketing verwacht dat er dit jaar zo’n 900.000 buitenlandse toeristen de paasdagen in Nederland doorbrengen. Dit zijn er zo’n 150.000 meer dan vorig jaar. Daarnaast gaan er zo’n 600.000 Nederlanders op vakantie met Pasen. Dit zijn er 150.000 meer dan vorig jaar. Met name het feit dat Pasen later in het seizoen valt, de prima weersverwachting en het verbeterde consumentenvertrouwen zorgen voor deze stijgingen. Dit jaar valt Pasen op 20 en 21 april. Pasen wordt gezien als de start van het toeristisch seizoen.

kuikentje

Meeste buitenlandse bezoekers uit Duitsland

Van de 900.000 buitenlandse toeristen komt naar schatting circa 65% uit Duitsland, 25% uit België en ongeveer 10% uit andere landen zoals Frankrijk en Groot-Brittannië. Belangrijke trekkers voor de buitenlandse bezoekers zijn met name de Bollenstreek, de kust en de grote steden.

350.000 Nederlanders op vakantie in eigen land

Voor dit jaar verwacht NBTC dat er zo’n 350.000 Nederlanders op vakantie gaan in eigen land tijdens Pasen. Dat zijn er 100.000 meer vergeleken met vorig jaar. De belangrijkste accommodatie voor de binnenlandse vakantie is de bungalow, maar ook het kamperen en accommodaties met een vaste standplaats zijn populair. Zo’n 250.000 Nederlanders (+50.000) gaan naar het buitenland voor het lange paasweekend, met name de buurlanden België en Duitsland zijn populair.
 

 

Laat boeken en last minutes

De trend van laat boeken zet zich voort. Het moment van boeken ligt dicht bij het moment van vertrek. Bovendien speelt het weer een grote(re) rol omdat juist in deze periode veel kampeerders er weer opuit trekken. Bij goed weer zal men sneller met de toercaravan of de tent op pad gaan. De sector verwacht een run op last minute boekingen, zeker als de goede weersverwachtingen aanhouden.

Comments are closed.