Paaszaterdag start het nieuwe fietsseizoen rondom de Dollard

Voel de wind in uw haren op het dek van de ‘Dollard’. Vanaf Paaszaterdag kan het weer. Op die dag start het passagiersschip het nieuwe zomerseizoen. Vanaf Delfzijl vaart u de zeeboezem de Dollard over en gaat u aan land in het Duitse Emden of Ditzum. Onthaasten in authentieke vissersplaatsjes of lekker actief de vele bezienswaardigheden bezoeken. Meer ín voor een fietstochtje? Neem dan uw fiets mee op de boot en kies voor een ritje rond de Dollard.

Dollardboot_klein

Schilderachtig Emden en Ditzum

Flink doorademen aan boord, om optimaal te genieten van de frisse, zilte zeelucht! Vanaf handelshavenstad Delfzijl in Nederland bereikt het veer eerst Emden. Rondom de Ratsdelft, de oude binnenhaven, staan imposante gebouwen als het stadhuis en de havenpoort. De wereldberoemde Kunsthalle en het Ost-Friesisches Landesmuseum liggen vlakbij. In vissersdorpje Ditzum aan de Eemsmonding kunt u de gerestaureerde molen bekijken, de markante kerktoren, de scheepswerf en de vele vissershuisjes. En heeft u trek, zoek dan een plekje in een van de vele restaurantjes. Verser dan hier krijgt u de vis of garnalen echt niet.

Fietsen is populair

‘Soms heeft wel bijna de helft van onze vaargasten hun fiets mee’, zegt Kurt Radtke, projectleider van de populaire Internationale Dollard-fietsroute. Om zich makkelijk te kunnen verplaatsen tussen alle bezienswaardigheden en dorpjes, voor een tochtje door de uitgestrekte polderlandschappen of voor een etappe van de Dollard-route. De hele Dollard-route (een rondje Dollard van meer dan 250 km) is een ware belevenis en brengt de fietser deels door het Duitse Ostfriesland en deels door Groningen in Nederland.
 

 

Dagen en tijden

De dienstregeling van de ‘Dollard’ is herzien. Het schip vaart Paaszaterdag (19 april) en Paasmaandag (21 april), in mei iedere woensdag en zaterdag (en ook op 1, 2, 29 en 30 mei), in juli, juli en augustus iedere woensdag, vrijdag en zaterdag (en ook op 9 juni en 27 juli), in september iedere woensdag en zaterdag. Vanaf Delfzijl vertrekt het schip om 10.50 uur en om 16.50 uur. Een uur en twintig minuten later meert het aan in Emden, daarna vaart het door naar Ditzum. Nieuw dit jaar is een gezinskorting van 20% bij koop van een retourticket voor minimaal een volwassene en een kind (4-11 jaar).

Comments are closed.