Attractiepark Toverland wint 2 Diamond Themepark Awards

Attractiepark Toverland heeft tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Diamond Themepark Awards 2 belangrijke prijzen gewonnen. Het park won zowel de award voor beste achtbaan (Troy) als de award voor de beste nieuwe attractie (de Magische Vallei).

Djengu River

Djengu River

Plopsaland De Panne

De prijzen werden uitgereikt in het park Plopsaland De Panne in België. Voor deze vierde editie van de Awards brachten 40.000 mensen hun stem uit. Het is de derde keer in een jaar tijd dat de Magische Vallei in de prijzen valt. Het nieuwe themagebied in Toverland won in Duitsland zowel de consumentenprijs van het Freizeitpark Tester Team als de kennersprijs van het Freundeskreis Kirmes und Freizeitparks. Ook is de Magische Vallei een van de drie finalisten in de ANWB-verkiezing voor de meest innovatieve nieuwe attractie.

 

 

Magische Vallei


De Magische Vallei in Nederland werd op 26 april 2013 geopend. De totale investering bedroeg 14 miljoen. Het gebied bevat acht nieuwe attracties waaronder een wildwaterbaan, een achtbaan met draaiende karretjes en een betoverende fonteinenshow. De waardering voor het themagebied blijkt niet alleen uit de diverse internationale prijzen, Mede dankzij de komst van de Magische Vallei steeg het aantal bezoekers van Toverland van 505.000 in 2012 naar 621.000 in 2013.

Diamond Themepark Awards


De Diamond Themepark Awards zijn een initiatief van Parkworld.be – Zoo.be en Pretparkbeest.be, waarbij Europese attractieparken en dierentuinen beoordeeld worden in verschillende categorieën. Een vakjury selecteert per categorie vijf genomineerden, waarna consumenten via een online stemming de uitslag bepalen. De uitreiking vindt elk jaar plaats in een ander park.

Comments are closed.