‘Koninklijk’ schip Stedemaeght viert 20-jarig jubileum tijdens Sail Kampen

Op 19 april is het 20 jaar geleden dat de sierlijke driemaster de Stedemaeght door ZM Koning Willem Alexander in gebruik werd genomen voor luxe dagtochten. De Stedemaeght viert haar jubileum tijdens het Paasevenement Sail Kampen (18-21 april) met een feestelijke kortingsactie.

De Stedemaeght

De Stedemaeght

Prachtige driemasterbark graag geziene gast op het IJsselmeer

De Stedemaeght is een historisch zeilschip met een rijke geschiedenis: in 1926 werd het schip in Noorwegen in de vaart genomen, eerst als snelle walvisvaarder en later als vrachtvaarder. In 1991 kwam het schip naar Nederland waar het werd omgebouwd tot een luxueuze driemasterbark voor de chartervaart. Tegenwoordig vaart de Stedemaeght over het IJsselmeer en wordt het schip verhuurd door NAUPAR voor zakelijke evenementen, dagtochten en bruiloften. De Stedemaeght biedt plaats aan 160 daggasten.

 

 

Koninklijk schip

De Stedemaeght is een koninklijk schip, niet alleen vanwege haar majestueuze uiterlijk, maar ook vanwege de link met het Koninklijk Huis. De driemaster werd in 1994 in gebruik genomen door ZM Koning Willem Alexander, die het eerste zeil bijzette en vervolgens achter het roer plaatsnam voor een korte trip op de IJssel. In 2005 kwam HKH Prinses Beatrix ter gelegenheid van haar 25-jarig regeringsjubileum aan boord. En tijdens de Koningsvaart op het IJ was de Stedemaeght één van de uitgenodigde schepen om mee te varen.

NAUPAR is de leidende partij in de chartervaart

NAUPAR staat voor Nautische Partners en is een samenwerking van zeilrederijen ‘de Zeilvaart’, Hanzestad Compagnie en Zeilvloot Lemmer Stavoren. Elke rederij heeft meer dan 35 jaar ervaring in groepsvakantie, toerisme en het organiseren van evenementen voor de zakelijke markt. NAUPAR is specialist op schoolreizen, week- en weekendtochten, bedrijfsuitjes en relatiemarketing, nautische evenementen, feesten en partijen. Met een grote verscheidenheid aan traditionele zeilschepen, meer dan 200.000 gasten per jaar en zestien thuishavens in Nederland, is NAUPAR de leidende partij in de chartervaart. Tevens zijn alle schepen van NAUPAR officiële trouwlocaties.

Comments are closed.