Fietsknooppunten doorgetrokken naar de Duitse grensstreek

De grensregio´s tussen Coevorden/Emlichheim en Ulft/Isselburg hebben er meer dan drie jaar hard aan gewerkt om het in Nederland wijdverbreide en bijzonder succesvolle fietsknooppuntensysteem door te trekken naar het Duitse grensgebied en te laten aansluiten op het Duitse fietsroutenetwerk. Op 10 april is in Gronau de aansluiting officieel geopend door dr. Elisabeth Schwenzow, directeur-bestuurder EUREGIO e.V., in het bijzijn van talrijke vertegenwoordigers van de betrokken regio´s: het Overijsselse Vechtdal, Twente en de Achterhoek en Grafschaft Bentheim en Münsterland.

knooppunt-8terdegrens_klein

Knooppunten

Tussen het Nederlandse knooppuntensysteem en het Duitse systeem met routebordjes – met plaats van bestemming, richting en afstand – is een geleidelijke overgang gecreëerd. Het Duitse grensgebied heeft nu een aantal knooppunten en onder de Duitse routebordjes zijn Nederlandse knooppuntenbordjes aangebracht. Zo is het voor mensen uit Nederland en Duitsland die zich over de grens begeven gemakkelijker geworden zich te oriënteren en wordt het maken van grensoverschrijdende fietstochten nog aantrekkelijker. Ook voor de Duitse buren vormt de grens nu geen belemmering meer. De ervaring heeft geleerd dat de knooppunten het voor toeristische bedrijven en gemeentes veel gemakkelijker maken om nieuwe (grensoverschrijdende) fietsroutes en arrangementen samen te stellen.

De uitbreiding

De uitbreiding van het knooppuntensysteem is over een totale lengte van 350 km gerealiseerd. Er zijn maar liefst 109 nieuwe knooppuntpanelen en 1000 tussenborden aangebracht, zodat de beide systemen naar hartelust kunnen worden gecombineerd. Zorgeloos doorfietsen vanuit het prachtige Montferland in de Achterhoek naar het Münsterland, dat grenst aan het fietsmekka de Grafschaft Bentheim. Deze streek wordt dan weer verbonden met het Overijsselse Vechtdal en Twente.

Comments are closed.