Vueling biedt als eerste in Europa een snelle wifi verbinding aan

Vueling en Telefónica hebben een overeenkomst gesloten voor de implementatie van supersnel wifi in haar vliegtuigen zodat reizigers kunnen genieten van een vergelijkbare surfsnelheid als thuis.

vueling

Onboard internet

Dankzij deze overeenkomst zullen vier van Vueling’s Airbus A320’s deze service dit jaar nog aanbieden, waarmee het de eerste Europese maatschappij is die supersnel wifi aanbiedt en hiermee een voorbeeld stelt hoe onboard internet eruit zou moeten zien. Tot voor kort waren dit soort verbindingen niet mogelijk op korte vluchten in Europa zoals AmsterdamBarcelona. Deze ontwikkeling opent een scala aan mogelijkheden voor passagiers: het checken van je email, je Facebook of Twitter updaten, of live het nieuws kijken.

Telefónica is verantwoordelijk voor de integratie van LiveTV’s hogesnelheidstechnologie met Eutelsat’s AIR ACCESS mobiele service via hun KA-SAT satelliet om ervoor te zorgen dat er een betrouwbare internetverbinding wordt gelegd terwijl het toestel een vlucht uitvoert.
 

 

Ka band satellietsystemen

De Ka band satellietsystemen zijn uniek omdat ze gedurende de vlucht in staat zijn om een 20 Mbps verbinding te maken die een soortgelijke ervaring oplevert als ADSL thuis. Dit is een duidelijk verschil met wat er momenteel aan onboard internet wordt aangeboden. Ook al zijn er andere technologieën in de markt, de nieuwe generatie Ka band satellieten, ook wel High-Throughput Satellites (HTS) genoemd, maken het voor passagiers mogelijk om hun elektronische apparaten, zoals tablets of smartphones, gedurende de vlucht te gebruiken zoals ze dat thuis zouden doen.

Telefónica heeft Eutelsat geselecteerd als de aanbieder van het satellietnetwerk en mobiele service terwijl LiveTV alle apparatuur aan boord van het vliegtuig zal verzorgen. LiveTV is ook verantwoordelijk voor het verkrijgen van de nodige certificeringen (STC) van de European Aviation Safety Agency (EASA) om deze technologie te mogen gebruiken in Vueling’s Airbus A320’s.

Comments are closed.