Eindhoven=King op Koningsdag 2014

Koningsnacht en Koningsdag wordt dit jaar op 25 en 26 april georganiseerd en dan staat Eindhoven weer in het teken van Eindhoven=King. Als het om programmering gaat is Eindhoven koning onder de Koningsdagen. Daardoor is het uitgegroeid tot een feest met meer dan 220.000 bezoekers. Dit jaar staan er een aantal nieuwe, kleinere maar bijzondere feesten op het programma zoals Minstens, Kroonjuwelen van Biki90 en Fête d’Orange. Terug van weggeweest is Majestic Dance Event. De cheffies van Chef’s Special kiezen ook voor Eindhoven=King om de eerste editie van Koningsnacht knallend te openen.

eindhoven-is-king

Dance, Music & Family

Op Koningsdag Eindhoven 2014 is er voor ieder wat wils. Er is een evenwichtige verdeling tussen de thema’s Dance, Music & Family. Op de plattegrond vind je het volledige programma ingedeeld per thema. Zo kun je in één oogopslag zien waar je moet zijn met je vrienden of je gezin. Deze site is tweetalig en heeft ook een mobiele versie. Makkelijk op de dag zelf. Helemaal met de EHV Free WiFi punten in de binnenstad.

Programma

Met verschillende live bands en DJ’s op onder andere de Markt, het Stationsplein en het Stadhuisplein wordt het ook dit jaar een drukbezochte binnenstad. Liefhebbers van Hardcore, Hardstyle en Frenchcore gaan bijvoorbeeld naar Dynamo. De gay scene is te vinden op de Stratumsedijk voor King’s & Queer’s. Vanuit het centrum wandel je over de vrijmarkt op de PSV Laan (voorheen Mathildelaan) zo naar Strijp-S. Inmiddels vertrouwd op Strijp-S is King-S met rockfestival Klok Rock Orange pal naast het PACT Festival met techno en Acid Orange. Maar ook Monk, Ketelhuis, Area51 en BMX040 sluiten aan. Bij de entree kun je een polsbandje kopen van € 2,- , tevens als legitimatie om alcohol te bestellen. De verschillende oranjemarkten vind je naast de PSV Laan, ook op het Wilhelminaplein, Gerardusplein en in het Stadswandelpark. Maar heel Eindhoven=King, dus ook in de straten en buurten kleurt het oranje en klinkt de muziek.

Comments are closed.