Keukenhof biedt met Pasen 2014 een ultiem lentegevoel

Gasten uit vele landen van de wereld, maar ook uit ons eigen land zullen in het paasweekend een bezoek brengen aan de internationale bloemententoonstelling Keukenhof in Lisse. Het park staat schitterend in bloei en de paviljoens bieden prachtige shows. Het Oranje Nassau Paviljoen staat vol met narcissen! Keukenhof is bij uitstek de locatie om Pasen in stijl te beginnen. Het park zorgt deze dagen voor veel extra activiteiten, een echt familieweekend op Keukenhof.

Nijntje-002

Roofvogeldemonstratievluchten vrijdag 18 t/m maandag 21 april

Met een unieke verzameling roofvogels wordt getoond hoe deze vogels in het wild leven en vliegen. Aanvang van de show van vrijdag 18 tot en met zondag 21 april 12.00 en 14.30 uur. Locatie: Speelweide Keukenhof

Er wordt tijdens een 45 minuten durende demonstratie gevlogen met ongeveer 15 verschillende soorten roofvogels en uilen. Op een leerzame en spontane manier komen o.a. de verschillen tussen roofvogels en uilen aan het licht, waarna zij hun vlucht zullen laten zien. De roofvogels die op Keukenhof vliegen zijn Slechtvalk, Sakervalk, de Torenvalk uit Europa, Roodstaartbuizerd, Witgezicht dwergooruil, Bengaalse en Europese oehoe, waarvan één met een spanwijdte van bijna 2,19 yards, indrukwekkende en zeldzame arenden, zoals de Bateleur arend en 4 Amerikaanse haviken die tegelijk los vliegen. Ook wordt er weer gevlogen met nieuwe vogels, zoals een kuif Seriema, Amerikaanse zeearend, Hokko en Noordelijke Hoornraaf.

 

 

Eerste en Tweede Paasdag Nijntje op Keukenhof

Spelenderwijs gaan kinderen door het park in Nederland. Onderweg komen ze van alles tegen, waarmee ze kunnen spelen. Dappere kinderen kunnen een kijkje nemen bovenin een molen en zo over het hele park uitkijken, of dichter bij de grond, over de vijver lopen via stapstenen die daarin zijn gemaakt.

Ook kunnen ze verdwalen in de doolhof, spelen in de Nijntje speeltuin en genieten van dieren bij de dierenweide. En dat Nijntje de eigen speelplek zo geweldig vindt, blijkt uit het feit dat Nijntje zelf op 1 en 2e Paasdag naar Keukenhof komt. Tussen 12:00 en 18:00 is een Nijntjeshow te zien op de Picknickweide. Er wordt steeds 10 minuten voorgelezen uit een Nijntje boekje of een Barbara & Boris boekje, gevolgd door 20 minuten Meet & Greet met Nijntje of Barbara & Boris. En op Eerste en Tweede paasdag zul je daar zeker ook nog een heuse paashaas tegenkomen! Op alle vier de dagen zal er op de Picknickweide ook een schmink act worden uitgevoerd en is er een ballonnen nar voor het vermaak van de kinderen op het park.

keukenhof

Keukenhof: Holland bloemen weekend 11 tot en met 13 april

Het aankomende weekend staan de bloemen nog meer centraal in het park. Op vrijdag, zaterdag en zondag wordt er van 09:00 uur tot 17:00 uur een zomerbollenmarkt georganiseerd. Op de bloembollenmarkt kunt u zich direct door de kwekers laten informeren over het gebruik van verschillende zomerbollen. Er zijn modellen in vrolijke bloemenkostuums op het park aanwezig. Bovendien geeft Rob Verlinden op 12 en 13 april presentaties over bloemen en planten. Kinderen kunnen op zondag 13 april een boeketje (voor moeder) bij elkaar speuren. Daarvoor kunnen zij op verschillende plaatsen in het park een bloem
ophalen en hier vervolgens een leuk boeketje van laten maken.

Comments are closed.