Vergeet het bed, reizigers willen alleen ontbijt dit jaar

Reizigers over de hele wereld lijken zich bij de keuze van hun favoriete hotelvoorziening te laten leiden door hun maag. Hotels.com maakt vandaag bekend dat gratis ontbijt de nummer een hotelfaciliteit is voor reizigers. Vorig jaar was dat nog gratis WiFi.

top-10-hotel-faciliteiten

Top 10 belangrijkste voorzieningen in hotels

 • Gratis ontbijt
 • Restaurant
 • Internet/Gratis WiFi
 • Parkeerplaats
 • 24-uurs receptie
 • Rookvrij hotel
 • Zwembad
 • Bar
 • Airconditioning
 • Koffie/thee in lobby

De hotelfaciliteiten

Aan reizigers in Nederland werd gevraagd om 33 verschillende hotelvoorzieningen te rangschikken. Gratis WiFi, vorig jaar koploper, is naar de derde plaats verwezen in de lijst met meest gewenste hotelfaciliteiten. Gratis ontbijt is nu de eerste keuze van reizigers, gevolgd door de aanwezigheid van een restaurant. Andere top tien voorzieningen waarover het ideale hotel volgens reizigers moet beschikken zijn onder meer een parkeerplaats, rookvrije ruimtes en bij aankomst ontvangst met koffie en thee in de lobby. Onderaan de lijst zijn hotelfaciliteiten terug te vinden die minder belangrijk worden gevonden, onder meer kindvriendelijke voorzieningen, faciliteiten voor huisdieren en kapsalons. Hoewel meer dan een derde deel van de ondervraagden bestond uit reizigers die vaak binnen Europa reizen voor hun werk, worden ook conferentiezalen en meeting rooms tot de minst belangrijke voorzieningen gerekend. Gevraagd naar de belangrijkste faciliteiten op de hotelkamer, kiezen reizigers wel voor gratis WiFi, gevolgd door een badkamer met douche. Kinderopvang op de hotelkamer wordt het minst noodzakelijk gevonden.

Reizigers lijken zich op voorhand al nadrukkelijk bezig te houden met hun maaltijden, zo wijzen de resultaten uit. Het is verrassend om te zien dat WiFi niet langer aan kop gaat in de algehele lijst met hotelvoorzieningen, ondanks het steeds grotere belang van technologie. Toch is WiFi nog altijd de voornaamste faciliteit wanneer gasten in hun kamers zijn, contact onderhouden blijft heel belangrijk voor reizigers.

Aldus Alison Couper van Hotels.com

 

 

Top 10 belangrijkste voorzieningen op hotelkamers

 • Internet/Gratis WiFi
 • Badkamer met douche
 • Grootte kamer
 • TV faciliteiten
 • Airconditioning
 • Koffie/thee op kamer
 • Rookvrije kamers
 • Kwaliteitsbedden
 • Dagelijkse housekeeping
 • Type matras

Comments are closed.